Dėl šio įvykio paaiškinimo kreipėmės į Aplinkos apsaugos departamentą (AAD). Šis informavo, kad dėl pakrantėje aptiktų negyvų plekšnių tyrimą atliko Jūros aplinkos apsaugos inspekcija.

„Buvo susisiekta su veterinarija, norėjo atlikti mėginių tyrimus, bet šios minties buvo atsisakyta, nes kokių nors išorinių (pažeidimų – red. past.) požymių žuvys neturėjo. Atlikus tyrimą prieita išvados, kad žuvys nugaišo dėl gamtos reiškinio. Tai galėjo būti audros pasekmės. Jos metu žuvys išmetamos į krantą. Tokiais atvejais jos išmetamos ir su dumbliais, ir su šakomis, o paukščiai jas išnešioja pakrantėje“, – paaiškino AAD Gamtos išteklių apsaugos skyriaus vedėja Jolita Matulevičienė.

Kaip ją informavo Jūrų aplinkos apsaugos inspekcija, per metus tokių atvejų pasitaiko 2-3.

„Tai nėra taršos atvejis ar verslinės žvejybos pasekmė. Jei žuvys būtų nukentėjusios nuo verslinės žvejybos, jos būtų išmestos su valo likučiais ar kitais tai išduodančiais požymiais“, – teigė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją