Aplinkosaugininkai bendradarbiaudami su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prevencijos skyriaus pareigūnais nustatė žeberklininką Klaipėdos rajone. Kadangi pažeidėjas žuvies nudurti nespėjo, jam gresia iki 300 eurų bauda ir paimtas žeberklas.

Tęsiant reidą Klaipėdos rajone, apžiūrint dar vieno asmens ūkines patalpas rasta nešaunamųjų ginklų, surinkta medžiaga pagal LR Baudžiamojo kodekso 258 straipsnio 2 dalį.

„Mums, aplinkosaugininkams, itin svarbu plėsti tarpinstitucinį bendradarbiavimą, didinant nusikalstamų veikų aplinkosaugos srityje išaiškinimą ir prevenciją. Todėl esame dėkingi policijos pareigūnams už aktyvų bendradarbiavimą ir dalijimąsi tyrimams svarbia informacija, ne tik dėl įtariamų pažeidimų neteisėtos žvejybos atvejais, bet ir kitose aplinkosaugos srityse“, – sako Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Mindaugas Salys.

Tą pačią dieną, aplinkosaugininkams tęsiant reidą Klaipėdoje, pagal turimą informaciją, kad sandėliukuose šalia upės asmenys laiko ne mėgėjų žvejybos įrankius, buvo atliktas patikrinimas.

Apžiūrėjus sandėliukus informacija pasitvirtino, pas keturis asmenis rasti neleistini žvejybos įrankiai. Už tai, kiekvienam iš jų, teks sumokėti iki 200 eurų baudą, taip pat bus konfiskuoti 4 statomieji tinklai, 2 traukiamieji tinklai, mėtomasis tinklas ir didesnio dydžio bučius.

Be to, aplinkosaugininkai išaiškino asmenį, kuris socialiniuose tinkluose prekiavo mėgėjiškos žvejybos metu pagautomis žuvimis. Nustatyta, kad asmuo pardavė dvi lydekas ir už tai jam gresia bauda iki 290 eurų.

„Primename, kad prekiavimas net ir teisėtos mėgėjiškos žvejybos metu pagautomis žuvimis yra draudžiamas, tai numato Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės. Įspėjame, aplinkosaugininkai nuolat tikrina socialinius tinklus ir skelbimų portalus, kad būtų užkirstas kelias neteisėtai tiek žuvų, tiek neleistinų žvejybos įrankių prekybai“, – pabrėžia M. Salys.

Primename, apie aplinkosaugos pažeidimus pranešti galite skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją