„Tęsiantis akcijai „Lašiša“ pareigūnai aktyviai dalyvauja šioje akcijoje, organizuoja reidus, budi lašišinių žuvų migracijos ir neršto vietose. Prioritetą teikiame nusižengimų prevencijai, visada siekiame užkirsti kelią galimam neteisėtam lašišų ir šlakių išteklių naudojimui“, – sakė Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos vyr. specialistas Tomas Ūsaitis.

Pažeidėjas žuvų sugauti nespėjo ir žalos gamtai nepadarė, bet už žvejybą draudžiamais įrankiais jam teks sumokėti nuo 120 iki 300 eurų baudą ir atsisveikinti su bridkelnėmis, prožektoriumi ir žeberklu.

Primename, kad už neteisėtai sugautą lašišą arba šlakį taikomas 970 eurų žalos apskaičiavimo bazinis įkainis, taip pat skaičiuojama žala gamtai ir už žuvies ikrus. Jei žala šioms žuvims padaroma gamtinių rezervatų ar ichtiologinių draustinių vandens telkiniuose žalos atlyginimo dydis skaičiuojamas taikant trigubą bazinį įkainį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją