Rugpjūčio 3 d. Rokiškio rajone Dumblio ežere buvo išleista 200, Bedugnio ežere 300, Ilgio ežere 300, Obelių ežere 300, Salinio ežere 500 ir Zalvės ežere 300 šiųmetukių lydekų.

Rugpjūčio 5 d. Bedugnio ežere ir Rokiškio mieste esančiuose Rokiškio 4 ir Rokiškio 5 tvenkiniuose buvo įleista po 100 amūrų.

„Kadangi buvome gavę pranešimą, baigę darbus aplankėme dvi sodybas Panevėžio rajone. Apžiūrėję jų teritoriją ir ūkinius pastatus, radome 6 tinklus ir 2 didesnius nei leistina bučiukus. Asmenims gresia 200 eurų siekiančios baudos. Paimti ne mėgėjų žvejybos įrankiai konfiskuojami visais atvejais“, – sakė Panevėžio GGAI viršininkas Marius Kazlauskas.

Kokių taisyklių reikia laikytis įveisiant žuvis:

  • Žuvys turi būti įveisiamos pagal patvirtintus Žuvų išteklių naudojimo, atkūrimo ir apsaugos priemonių planus, rengiamus ir keičiamus vadovaujantis žuvų išteklių būklės moksliniais tyrimais ir pateiktomis rekomendacijomis dėl saugaus ir efektyvaus žuvų įveisimo.
  • Ruošiantis įžuvinimo darbams, ne vėliau kaip prieš 3 darbo dienas informuoti Aplinkos apsaugos departamentą užpildant nustatytos formos pranešimą http://aad.lrv.lt/lt/paslaugos/izuvinimas.
  • Asmenys, vykdantys įžuvinimą, turi pasirūpinti įveisiamų žuvų transportavimo ir išleidimo priemonėmis, temperatūros matavimo prietaisais bei kita reikalinga įranga, užtikrinančia kokybišką žuvų išleidimą.
  • Aplinkosaugininkai tikrina, ar tos rūšies žuvų įveisimas tame vandens telkinyje numatytas Valstybinėje programoje ar Vandens telkinio tvarkymo plane. Taip pat tikrinami žuvų įsigijimo dokumentai, deklaracija dėl žuvų ligų, Lietuvos Respublikoje vežamų gyvūnų važtaraštis bei faktinis žuvų kiekis ar svoris.
  • Jei žuvys įvežamos iš ES šalių, vandens telkinių naudotojai privalo turėti vidaus prekybos sertifikatus, o įvežant žuvis iš trečiųjų šalių – veterinarijos sertifikatus.
  • Pareigūnams patikrinus minėtus dokumentus ir įžuvinimo procesą, žuvų įveisimo faktas patvirtinamas pasirašant žuvų įveisimo aktą. Aktą turi pasirašyti dalyvavęs pareigūnas, asmuo ir savivaldybės atstovas. Jeigu žuvys įveisiamos nedalyvaujant pareigūnui, žuvų įveisimo aktą pasirašo asmuo ir dar bent du dalyvaujantys asmenys iš kitų institucijų.
  • Dokumentus, patvirtinančius žuvų įveisimo faktą (t. y. žuvų įveisimo aktą, įsakymą dėl veterinarinio patvirtinimo / deklaraciją dėl žuvų ligų, žuvivaisos medžiagos įsigijimą patvirtinantį dokumentą, važtaraštį arba veterinarijos sertifikatą), asmenims, įveisusiems žuvis valstybiniuose vandens telkiniuose, reikia pateikti per 10 darbo dienų nuo įžuvinimo datos elektroniniu paštu izuvinimas@aad.am.lt.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją