„Įspėjame tikriname ne tik prekybos vietas, bet ir skelbimus internetinėje erdvėje, todėl bet kokia neteisėta prekyba ar neteisėtų įrankių laikymas užtrauks administracinę atsakomybę.

Šiuo atveju gavus teismo nutartį įeiti į gyvenamas asmens patalpas organizavome reidą. Asmens artimieji nenorėjo mūsų įsileisti į vidų, o įsileidus paaiškėjo, kad jie dalį tinklų išmetė pro balkono langą. Iš viso asmens bute rasti 25 tinklai. Šis pažeidėjas aplinkosaugininkams gerai žinomas, šiais metais baustas du kartus“, – sako Klaipėdos GGAI pareigūnas Mindaugas Salys.

Be to, asmens namuose radus didelį kiekį šaunamųjų ginklų nedelsiant informuota policija. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Kiek anksčiau pagal rinktą informaciją Klaipėdos ir Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijų pareigūnai iš asmens buvo konfiskavę daugiau nei 100 tinklų. Asmeniui už prekybą tinklais buvo surašyti net 8 administracinio nusižengimo protokolai.

AAD ragina piliečius elgtis atsakingai ir primena, kad apie pastebėtus aplinkos apsaugos pažeidimus, kitus nustatytų reikalavimų nesilaikymo atvejus, pastebėtus aplinkos apsaugos teršimo ar niokojimo atvejus galima pranešti skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją