Pasidalinęs sugauto šamo vaizdo įrašu žinomas spiningavimo pasaulio veidas Evaldas Bubulis savo „Facebook“ paskyroje rašė: „Deja, bet šis šamas pagautas nelegaliai ir tai įrodo mano įdėtas video. Aplamai, liūdna, kai tokius laimikius sugavę nužudo, o šiuo atveju dar ir „pagautas“ ne pagal žvejų mėgėjų taisykles. Labai įdomu, kaip sureguos į tai atsakančios institucijos.“

Į ne pagal taisykles sugautą šamą sureagavo ir „Kablio“ bičiulis, vienas iš šiuolaikinės karpių žūklės pradininkų Marius Jonys. „Facebook“ pasidalintoje žinutėje jis atkreipė dėmesį į tai, kad Lietuvoje vis dar neegzistuoja jokios priemonės, skirtos apsaugoti trofėjines žuvis, todėl ir turime tokią situaciją.

„Klausykite ponai, ponaičiai, ponios ir panelės, kiek dar kartų, metų, ar velniai žino ko, reikės jums kartoti, prašyti ir aiškinti, kad mums reikalingas (skubiai!), privalomas (be jokių atbulinių minčių!), trofėjinių žuvų apsaugos įstatymas??? Trisdešimties metų neužtenka?! Tai sakykite kiek tų metų reikia! Per trisdešimt metų žmogus užauga, baigia mokyklą, universitetą, sukuria šeimą ir susilaukia bent vieno vaiko. Visiškai subręsta kaip asmenybė ir duoda savo gyvenimo vaisius. Jums neužtenka trisdešimt metų, kad išmokti ir suvokti aplinkos apsaugos ABC???“, – rašė M. Jonys.

M. Jonys esamą situaciją palygino su kitų žuvų apsaugos taisyklėmis, apžvelgdamas jos absurdiškumą. „Kuojų, ešerių, plakių, karšių, aukšlių (ir taip toliau), galima paimti vienos žūklės metu nedaugiau kaip penkis kilogramus gyvo svorio. Ar ne taip?

Tai kodėl galima paimti vieną karpį kuris gali sverti dešimt, penkiolika, ar dvidešimt kilogramų? Lydeką kuri gali sverti aštuonis kilogramus. Lašišą kuri sveria dvylika kilogramų. Nekalbu jau apie šamus kurie sveria trisdešimt, penkesdiašimt, ar kaip šis mokichanas devynesdešimt kilogramų! Tuo labiau, kad šis monstras mena laikus kai 1918 metais buvo pasirašytas Lietuvos nepriklausomybės aktas.

Mano aukščiau išvardytos žuvys menkavertės? Taip galvodami jūs tik pripažįstate, jog menkavertės jūsų smegenys ir šiuo atveju nenuostabu, kodėl jūs atstovaujate ne gamtos, o savo asmeninius interesus.“, – pyktį ir nusivylimą išreiškė žinomas žvejys (aut. past. – straipsnyje pateikiamų citatų kalba netaisyta).