Konkurso idėjos autorė Žaneta Vaškevičienė sako, kad šis konkursas yra galimybė tiek Lietuvoje, tiek užsienyje gyvenantiems lietuviams susiburti drauge, prisiminti savo šalies istoriją ir paminėti reikšmingą valstybei datą. Anot jos, šiuo metu, kai Ukrainoje vyksta karas, o mes sulaukiame labai daug propagandinės informacijos, ypač svarbu išlaikyti savo tapatumą ir ugdyti pilietiškumą, kad galėtume išlikti stiprūs.

Šis konkursas, pabrėžė ji, ne egzaminas, o galimybė visiems prisiminti, kas esame ir ko pasiekėme kaip valstybė.

Konkursą organizuojančios Lietuvos istorijos mokytojų asociacijos (LIMA) tarybos narys Robertas Ramanauskas žadėjo, kad bus tikrai labai įdomių ir netikėtų klausimų, tad pasiruoškite būti nustebinti.

Konkurse gali dalyvauti visi Lietuvos Respublikos (LR) piliečiai ir gyventojai, 5–12 klasių mokiniai, Lietuvos aukštųjų mokyklų studentai bei užsienio lietuviai. Istorikai, istorijos mokytojai ir istorijos mokslų studijų studentai konkurse kviečiami dalyvauti nuo 13 val.

Sėkmingai įveikusių visas konkurso užduotis laukia specialūs naujienų portalo „Delfi“ ir LR Seimo įsteigti prizai.

Dalyvauti kovo 10 dieną 12 val. vyksiančiame konkurse nuotoliniu būdu galite „Delfi“ portale, adresu: https://www.delfi.lt/media/istorijos-zinovas/

Vėliau (nuo kovo 10 d. 13 val. iki kovo 11 d. 13 val.) konkurso testą savo malonumui galės spręsti visi norintys, bet nepretenduojantys į laimėjimą.

Teisingi konkurso atsakymai „Delfi“ portale bus pateikti kovo 12 d.

Nacionalinį konkursą „Lietuvos istorijos žinovas“ globoja LR Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją