Kaip rašoma žiniasklaidai išplatintame pranešime, asamblėjoje buvo išdalintas 41 balsas. Iš jų 27 delegatai balsavo už Luką Kornelijų Vaičiaką, 11 už Urtę Petrulytę. 3 biuleteniai buvo sugadinti. LiJOT prezidentą dvejų metų kadencijai renka vienijamos jaunimo organizacijos, kurių šiuo metu – 70.

Dar kandidatų į prezidentus debatuose kalbėdamas apie darbą LiJOT L. Vaičiakas išskyrė, kad jam itin svarbi komanda ir kartu siekiami rezultatai: „Visada norėjau veiklos ir darbo, į kurį kiekvieną rytą kelčiausi su šypsena, o LiJOT yra daugiau, nei galėjau įsivaizduoti. Dirbdamas LiJOT jaučiu darbo reikšmę ir prasmę. Prasmę dėl rezultatų, kurių su komanda siekiame, bei bendruomenės, kuri supa mane.“

LiJOT prezidentas antrajai savo kadencijai išskiria tris pagrindinius prioritetus. Pirmiausia dėmesys bus skiriamas jaunimo ir su jaunimu dirbančių organizacijų atsigavimui po COVID-19 pandemijos. Taip pat bus siekiama sukurti glaudesnę LiJOT bendruomenę, gerinant emocinę jaunimo būklę. Galiausiai, užsibrėžta įtraukti jaunimo ministro be portfelio pareigybę į Lietuvos Respublikos Vyriausybės sudėtį.

Asamblėjoje dalyvavusi Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen išsakė ir savo lūkesčius: „Iš naujai išrinkto LiJOT vadovo tikėčiausi tęstinumo to, kas jau dabar yra daroma: aktyvaus bendradarbiavimo su politikais, argumentuoto savo pozicijų pristatymo, suvokimo, kad yra atstovaujama plačiam, skirtingas nuomones turinčių, jaunų žmonių segmentui. Tikiuosi, kad ateinančiais metais bendradarbiavimas bus toks pat intensyvus ir rezultatyvus.“

Buvęs LIJOT prezidentas Antanas Mikalauskas antrina Seimo pirmininkei ir šiandien išrinktam organizacijos vadovui linki strateginio mąstymo, atsakingų sprendimų bei tokio paties požiūrio į savo darbą ir bendruomenę, kuriai atstovauja.

Tolimesnėje LiJOT Asamblėjos programoje numatyti kasmetinių LiJOT nominacijų nugalėtojų rinkimai, darbo grupės dėl pateiktų dokumentų: LiJOT etikos kodekso, Pozicijos dėl jaunimo ir su jaunimu dirbančių organizacijų finansavimo ir institucinio palaikymo savivaldybių lygmeniu bei Rezoliucijos dėl valstybės alkoholio kontrolės politikos.

Lietuvos jaunimo organizacijų taryba – didžiausia nevyriausybinė jaunimo
organizacija Lietuvoje, vienijanti nacionalines jaunimo organizacijas ir regionines jaunimo
organizacijų sąjungas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)