Šiais metais matematikos egzaminą laikyti pasirinko 16857 kandidatai, daugiau nei praėjusiais metais, kai pasirinkusiųjų buvo 16603.

Vilniaus Žirmūnų gimnazijoje besimokanti Dominyka „Delfi“ komentavo, kad egzaminas jai pasirodė įveikiamas. Pasak jos, tikrai užteko B lygio užduočių tiems, kas nori tiesiog išlaikyti egzaminą. „Viskas buvo tikrai gerai, išėjau ir šiek tiek anksčiau, kad vėl nebesitikrinčiau ir nepridaryčiau papildomų klaidų. Planuoju stoti į mediciną, todėl žiūrėsiu, ką geriau išlaikiau – matematiką ar chemiją“, – sakė ji.

Matematikos egzamino užduotis galite pamatyti ČIA.

Pateikiame preliminarius matematikos egzamino atsakymus, kuriuos pateikė Vilniaus universiteto (VU) doktorantai Ieva Kilienė ir Vytautas Miežys.

Jų pateiktus atsakymus galite pasižiūrėti ČIA.

Primename, kad brandos atestatui gauti mokinys ir buvęs mokinys turi išlaikyti du brandos egzaminus: privalomą lietuvių kalbos ir literatūros ir dar vieną dalyko brandos egzaminą ar atlikti brandos darbą.

Iš viso kandidatai gali rinktis ir laikyti ne daugiau kaip septynis brandos egzaminus. Visų egzaminų trukmė pailginama 15 minučių.

Dėl koronaviruso pandemijos egzaminų metu privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones. Naudojantis bendromis knygomis, žinynais reikia dezinfekuoti paviršius arba naudotis vienkartinėmis pirštinėmis.

Nepaisant pandemijos, šiemet brandos egzaminų sesija prasidėjo pora savaičių anksčiau nei pernai, birželio 7-ąją. Pagrindinė sesija baigsis liepos 2 dieną.

Egzaminų vykdymas ir vertinimas

Valstybiniai brandos egzaminai vykdomi 1323 centruose. Vienoje patalpoje gali būti ne daugiau nei devyni kandidatai, informacinių technologijų egzaminas gali būti laikomas šešių asmenų grupėje.
Šiais metais visi darbai vertinami elektroninėje erdvėje nuotoliniu būdu. Abiturientų egzaminų užduotis vertins 2226 vertintojai.

Egzamino išlaikymo riba ir taškų ir balų atitiktis yra nustatoma vertinimo komitete, vadovaujantis ekspertine nuomone ir statistine informacija. Tokia tvarka lieka galioti ir šiemet.

Saugumo reikalavimai

Egzaminų centruose pasirūpinta dezinfekcinėmis priemonėmis. Be to, ribojamas kandidatų skaičius egzamino patalpoje. Naudojantis bendromis knygomis, žinynais reikės dezinfekuoti paviršius arba naudotis vienkartinėmis pirštinėmis.

Patalpos, kuriose vyks brandos egzaminai, bus paruošiamos ne vėliau kaip prieš dvylika valandų iki egzamino. Jos bus valomos, dezinfekuojamos, vėdinamos. Kandidatai per egzaminą sodinami taip, kad išlaikytų dviejų metrų atstumą, egzaminų centruose privalu pasirūpinti keliais įėjimais.

Egzaminų metu privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones).

Iš viso brandos egzaminus pasirinko laikyti 27 tūkst. 539 mokiniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)