Universitetas šiemet vertins abiturientus pagal 10-12 klasės mokyklos pažymius ir motyvaciją. Visiems abiturientams, stojantiems per išankstinį priėmimą, ISM siūlys iš karto pasirašyti studijų sutartį. Moksleivis taps studentu, kai pateiks savo brandos atestatą, pranešama universiteto pranešime spaudai.

„Mes nuolat palaikome ryšį su mokyklų direktoriais ir mokytojais, konsultuojame moksleivius ir jų tėvus. Dėl nuotolinio mokymosi visi patiria įtampą. Pasitikime valstybinių egzaminų rezultatais, tačiau norime pažinti kiekvieną stojantį asmeniškai, įvertinti kelių metų įdirbį, pasiekimus ir motyvaciją“, – sako dr. Dalius Misiūnas, ISM universiteto rektorius.

Dar nespėję užsiregistruoti į išankstinį priėmimą, tą padaryti gali iki balandžio 30 d. adresu my.ism.lt. Moksleivio prašoma pateikti 10-12 klasės pažymius bei parašyti motyvacinį laišką arba nufilmuoti motyvacinį video.

Antrajame etape moksleiviai kviečiami į motyvacinį pokalbį, kurio metu įvertinamos bendrosios ir anglų kalbos žinios, nes didžioji dalis studijų vyks anglų kalba. Taip pat atsakomi klausimai apie pasirinktą studijų programą.

ISM priėmimo metu pridedami papildomi balai už prizines vietas olimpiadose, baigtus karinius mokymus, gavusiems Lietuvos Junior Achievement ar Nacionalinės moksleivių akademijos pažymėjimus ir kitas veiklas, skelbiamas ISM interneto svetainėje.

Iš mokyklos pažymių, motyvacinio balo ir papildomų balų bus suformuojamas ISM išankstinio priėmimo konkursinis balas ir nustatoma konkursinė eilė. Pagal šią eilę bus pasiūlyta 25 % nuolaida visam studijų laikotarpiui. Visiems, užsiregistravusiems į išankstinį priėmimą, taip pat siūloma 10 % nuolaida pirmiems studijų metams. Pasirašius sutartį su universitetu, teliks elektroniniu paštu pateikti savo brandos atestatą ir jo priedą.

Abiturientams, įstojusiems per išankstinį priėmimą ir puikiai išlaikiusiems valstybinius egzaminus, bus pasiūlytos ISM stipendijos, dengiančios net 50 proc. arba 100 proc. visos studijų kainos.

„Išankstinį priėmimą vykdome remdamiesi geriausia JAV ir Didžiosios Britanijos universitetų praktika. Šiose šalyse yra priimta vertinti būsimo studento savybes, ne tik plikus skaičius. Todėl moksleiviai patiria mažiau streso laikydami egzaminus, be to, būna susipažinę su dėstytojais ir greičiau įsilieja į universiteto bendruomenę“, – vardija ISM universiteto rektorius.

Stojantieji per ISM išankstinį priėmimą taip pat gaus praktikos pasiūlymus Lietuvos bei tarptautinėse įmonėse, kaip „Coca-Cola”, „Nestle”, „Danske Bank”, „PwC”, „Cognizant”, „Lidl”, „Bitė”, „Tesonet”. Praktikos bus atliekamos pirmame kurse, o jų metu studentai galės iš arti susipažinti su darbo rinka, apsispręsti, kuri įmonės veiklos sritis (finansai, rinkodara, personalo valdymas ir kt.) jiems patraukliausia, ir užtikrintai pradėti savo karjerą.