„Mes pirmiausia pasisakome už dialogą, strateginę partnerystę, tvarų tarpdisciplininį bendradarbiavimą, įvairių tarpdisciplininių mokslo tinklų sukūrimą tarp akademinių institucijų, kurie telktų bendruomenes, suburtų bendriems mokslo projektams ir turėtų teigiamą poveikį valstybės gerovei“, – išplatintame pranešime spaudai teigia I. Žalėnienė.

Pasak MRU rektorės, universitetų vertę visuomenei atspindi ne pastatų skaičius, infrastruktūra ar suskaičiuoti kaštai, bet per išsilavinimą, mokslinius tyrimus ir inovacijas pridėtinę socialinę ir ekonominę vertę visuomenei ir valstybei kurianti akademinė bendruomenė.

Nepaisant to, MRU išplatintame pranešime I. Žalėnienė teigia, kad MRU pritaria švietimo reformos iškeltiems tikslams – gerinti aukštojo mokslo ir studijų kokybę, didinti mokslo ir studijų tarptautinį konkurencingumą, prisidėti prie šalies visuomenės, valstybės gerovės kūrimo.

„Mykolo Romerio universitetas nuosekliai prisideda ir ketina toliau prisidėti prie šių tikslų įgyvendinimo“, – akcentuoja MRU rektorė I. Žalėnienė.

Ji taip pat pažymi, kad MRU kaip vienas lyderiaujančių Lietuvos socialinių mokslų universitetų, ateityje mato milžinišką bendradarbiavimo su technologinių mokslų universitetais potencialą.

„Mūsų universitetas taip pat intensyviai atnaujina studijų programų tinklelį, jau šiemet pristatome atnaujintas viešojo, kibernetinio saugumo studijų programas, toliau stipriname ir aktyviname bendradarbiavimą su tarptautiniais akademiniais ir socialiniais partneriais studijų ir mokslo srityse“, – pranešime spaudai sako MRU rektorė.