Diskusijos metu buvo siekiama išsiaiškinti jaunų žmonių visame pasaulyje globalią padėtį, nustatyti naujus būdus, kaip įtraukti jaunimą į sprendimų priėmimą, skatinti siekius bei pateisinti jų lūkesčius, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Diskusijoje dalyvavęs P. Serapinas sako, kad Lietuvoje ir visame pasaulyje yra daug jaunų žmonių, kurie net neįsivaizduoja, kaip gali garsiai reikšti mintis. „Diskusijoje su valstybių vadovais ir jaunais žmonėmis iš viso pasaulio buvau ne vienas ir ne dėl savęs. Buvau, nes daugybė jaunų žmonių Lietuvoje ir visame pasaulyje net neįsivaizduoja, kaip ir kur gali reikšti savo nuomonę“, – sako P. Serapinas.
Paulius Serapinas UNESCO Generalinėje Konferencijoje

Diskusijos metu buvo kalbama apie intelektinio ir moralinio solidarumo skatinimą, globalų bendradarbiavimą ir tarptautinį dialogą, Darnaus vystymosi tikslų darbotvarkę iki 2030 metų bei pasiekimus matomus šiandien bei tolimesnius žingsnius.
Apie technologijas kalbėjęs lietuvis, skatina vystyti bendrą dialogą tarp sprendimų priėmėjų ir visuomenės. „Įsivaizduokime situaciją, kada visuomenė ir sprendimų priėmėjai dirba kartu ir kuria technologijas, kurios yra prieinamos visiems, gyvenantiems šioje žemėje. Ir tai turi tapti realybe, nes mes turime lygiai tokias pat teises kurti ateitį“, – teigia P. Serapinas.
Paulius Serapinas UNESCO Generalinėje Konferencijoje

Taip pat buvo kalbama ir apie socialiniuose tinkluose vis dažniau pasigirstančią kritiką dėl jaunų žmonių nuomonės išsakymo. „Už kuriamą turinį mes esame atsakingas kiekvienas ir kokybė gerės tik tada, kai pradėsime kritiškai mąstyti. O pavyzdį reikia rodyti, nes tik jaunesniems, bet ir vyresniems“, – sako P. Serapinas.

UNESCO Generalinė konferencija yra aukščiausias valdymo organas, susidedantis iš valstybių narių ir atstovų. Generalinė konferencija vyksta kas dvejus metus.