Sutarimų kol kas nepasiekta. Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) pirmininkas Andrius Navickas sako, kad pedagogai norėtų, kad valandinis įkainis didėtų sparčiau nei siūlo ministerija.

„Dėl valandinio įkainio praėjusį posėdį gavome siūlymą 5 proc. nuo kitų metų sausio ir 5 proc. nuo rugsėjo kelti. Mokytojai tą siūlymą svarstė per tas kelias dienas. Ir visgi norėtų, kad didinimo tempai būtų šiek tiek spartesni, nuo sausio galėtų būti 5 proc., bet nuo rugsėjo – 10 proc., nes jeigu išsitęs tas per kelerius metus, jie bijo, kad santykinis dydis gali nelabai kisti, nes vidutinis šalies darbo užmokestis irgi auga“, – po susitikimo sakė A. Navickas.

Švietimo, mokslo ir sporto ministras sako, kad ministerija kol kas laikosi savo siūlymo, kuriam dar turėtų pritarti Vyriausybė. Tačiau neatmeta galimybės derėtis toliau.

„Mūsų bendra pozicija yra, kad kitais metais reikia pradėti didinti, jeigu tik bus įmanoma, 5 procentais, nebūtinai iš karto 10 proc. O rugsėjo mėnesį galėtume grįžti prie to 10 punktų, bet dėl to dar turi būti derybos ir Vyriausybėje, ir Seime. Bet tokia pozicija atrodo racionali, paskaičiuota ir motyvuota“, – sakė A. Monkevičius.

Šiuo metu valandinis įkainis, priklausomai nuo mokytojo kategorijos, svyruoja tarp 5–6 eurų.