Tris dienas vyksiančioje parodoje prisistatys Lietuvos universitetai, kolegijos, profesinės mokyklos, kalbų mokymo bendrovės, Lietuvos verslo įmonės.

Lankytojus kvies daugiau kaip 100 renginių, konkursai, profesijas bus galima ir išbandyti naudojantis išmaniais simuliatoriais ir moderniausiomis technologijomis, pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Šių metų parodos „Studijos 2019“ akcentas – karjeros planavimas.

„Parodos turinys orientuotas į praktines žinias, kaip įkurti verslą, kaip pasirinkti tarp darbo pasiūlymų, kaip parengti išskirtinį CV, kam reikalingas motyvacinis laiškas, kaip vyksta darbo pokalbis“, – teigiama pranešime.

Pirmą kartą ministerijos stende dirbs profesionalios karjeros konsultantės iš didžiausių Vilniaus gimnazijų, Lietuvos karjeros specialistų asociacijos. Abiturientų ir vyresniųjų klasių mokinius taip pat konsultuos Nacionalinio egzaminų centro, Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti, Studijų kokybės vertinimo centro ir Valstybinio studijų fondo atstovai.

Penktadienį suplanuota diskusija abiturientams apie studijos Lietuvoje.

Parodoje „Studijos 2019“ dalyvaus 200 Lietuvos universitetų, kolegijų, profesinių mokyklų, kalbų mokymo bendrovių, Lietuvos verslo įmonių.