ŠMM duomenimis, gruodžio 17 d. streikas vyksta 32 (apie 1,6 proc.) švietimo įstaigose. Tęsia 30, prisijungė 2, nutraukė 14. 16-oje mokyklų streikuoja 1–3 pedagogai. Iš viso streikuoja apie 200 pedagogų (0,4 proc.), rašoma ministerijos pranešime spaudai.

Gruodžio 18 d. preliminariais duomenimis planuoja streikuoti 32 (apie 1,6 proc.) švietimo įstaigų. Tęs 29, prisijungti planuoja 3, nutraukti irgi 3. Prognozuojamas streikuosiančių gruodžio 18 d. skaičius – apie 200.

Gruodžio 12 dieną, ŠMM duomenimis, streikavo 55 švietimo įstaigos. Iš jų 53 streiką tęsė, prisijungė 2, nutraukė 12. 25-se mokyklose streikuoja 1–3 pedagogai. Iš viso streikavo 540 pedagogai.

Gruodžio 13 d. streikuojančių mokytojų turėtų būti kiek mažiau – apie 500.

Gruodžio 5-ąją, streikuojančių mokytojų buvo kone trigubai daugiau – 1385. Tuo metu streikas lietė apie 16 tūkst. mokinių.

Streikuojančių mokytojų atstovai derybų laukia ministerijoje. Ir nors jie patys sako, kad derybos jau pajudėjo, iš ministerijos saujelė mokytojų dar nesitraukia.

Į ministeriją mokytojai atvyko po Seime vykusio Švietimo ir mokslo komiteto posėdžio, į kurį buvo pakviesti, bet, kaip jie sakė po posėdžio, nebuvo išgirsti. Mokytojai nusprendė nesiskirstyti ir likti nakvoti ministerijoje, laukti derybų.

Po poros naktų, praleistų ŠMM patalpose, jie surengė mitingą, po kurio į ministeriją grįžę pedagogai rado užrakintas duris. Įniršę mokytojai nusprendė nepasiduoti ir į ministeriją lipo pro langus, kiek vėliau buvo susitarta, kad patalpose gali likti trisdešimt streikuojančių mokytojų.

Gruodžio 3-iąją ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pranešė, kad keičia tris ministrus: Švietimo ir mokslo ministrę Jurgitą Petrauskienę, Kultūros ministrę Lianą Ruokytę-Jonsson ir Aplinkos ministrą Kęstutį Navicką.

Streikuojantys mokytojai tikina, kad iki švenčių norėtų pabaigti streiką ir apleisti ministeriją.