Tačiau Švietimo ir mokslo ministerijoje (ŠMM) jau aštuonias dienas budinti Vilniaus Žemynos progimnazijos mokytoja Jurgita Kiškienė DELFI teigė, kad tai – netiesa. „Aš ir toliau su visais streikuosiu ŠMM, rytoj streikuos 23 mokytojai“, – DELFI teigė J. Kiškienė.

Apie vis dar streikuojančius mokytojus progimnazijoje patvirtino ir streiką organizuojančios Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) pirmininkas Andrius Navickas. „Nenutraukė, tai eilinė demagogija ir manipuliacija, – kalbėjo A. Navickas. – Taip, dalis pedagogų pradėjo dirbti, nes tiesiog gaila vaikų (...). Apie trisdešimt pradėjo dirbti, trisdešimt liko streikuoti.“

A. Navicko teigimu, progimnazijos mokytoja J. Kiškienė ministerijoje liks ir šiąnakt. Pirmininko teigimu, prie streikuojančių, kai buvo galima laisvai patekti į ministeriją, prisijungdavo ir daugiau Žemynos progimnazijos mokytojų, tačiau dabar ministerijos patalpose yra likusi tik viena Vilniaus Žemynos progimnazijos mokytoja.

Streikas prasidėjo lapkričio 12 dieną

Žemynos progimnazija streikuoti pradėjo lapkričio 12 dieną.

Joje šiuo metu mokosi daugiau nei 1000 moksleivių. Mokykloje streikavo daugiau nei 60 mokytojų.

Viena iš šalies mokytojus vienijančių profesinių sąjungų ketvirta savaitę streikuoja dėl etatinio mokytojų apmokėjimo tvarkos, įsigaliojusios nuo rugsėjo.

Keliasdešimt Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjungos pedagogų daugiau nei savaitę nakvoja Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) patalpose.

Po pasitarimo pas prezidentę profesinės sąjungos vadovas Andrius Navickas sakė išgirdęs šalies vadovės raginimą nutraukti streiką. Jis teigė, kad sprendimą dėl būdų keisti protesto formą profsąjunga priims, kai sulauks teigiamo Vyriausybės atsako į jų raginimus ir pamatys pačios D. Grybauskaitės pataisas.

Profsąjunga reikalauja penktadaliu didinti mokytojų atlyginimų koeficientus, taip pat didinti nekontaktinių valandų skaičių priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo pedagogams, naikinti pareiginės algos pastoviosios dalies funkcinius intervalus, mažinti klases.

Vyriausybė sako, kad įgyvendinti visus profsąjungos reikalavimus papildomai kainuotų apie 300 mln. eurų, bet protestuojantieji teigia, kad šie skaičiai – išpūsti.

Streikas Vilniaus Žemynos progimnazijoje: