Kaip Eltai sakė vieno iš aštuntokų tėtis Arūnas Gaspariūnas, praėjusias dvi savaites mokykla streikavo, ir tik viena - matematikos mokytoja aštuntokams vedė pamokas.

„Likusį laiką mokykla mokinius į mokyklą priimdavo, bet ugdymo procesas nevyko, sūnus sporto salėje kamuolį į krepšį mėtydavo, tai ir visa veikla. Mokytojai prašė mūsų palaikymo, ir mes atsiliepėm į tai. Praėjusį šeštadienį dalis tėvelių dalyvavo eitynėse į Švietimo ir mokslo ministeriją. Mes ne politikuoti norime, o kad trečią savaitę tęsiantis streikui konkurencinio pranašumo stojant į gimnazijas prieš kitus vaikus neprarastų mūsų vaikai, kuriems aštunta klasė - paskutinė progimnazijoje“, - sakė vilnietis.

A. Gaspariūno teigimu, kiek galėjo, tiek tėvai mokytojus palaikė, tačiau susitelkusi grupė aštuntokų tėvų ėmė skubiai ieškoti išeities, kad vaikai neatsiliktų.

„Kai kurias pamokas bandysime patys vest, kitoms ieškosime specialistų, kad nesusidarytų didelės spragos. Parašiau matematikos mokytojai žinutę ir padėkojau, kad šioje sudėtingoje situacijoje veda pamokas mūsų vaikams“, - sakė aštuntoko tėtis.

Kaip pakartojo A. Gaspariūnas, Žemynos progimnazijos aštuntokų grupės tėvai nenori pakenkti bendrai situacijai, tačiau imasi veiksmų savo vaikų labui.

„Direktorė mums pažadėjo, kad patalpas pamokoms suteiks. Jeigu rasime mokytojų, inicijuosim ugdymo procesą. Jei reikės - ir susimokėsim už pamokas. Padalijus visiems tėvams nedaug gausis. Tėveliai, kurie norės, savanoriškai prisijungs“, - sakė Eltos pašnekovas.

Ir viena streikuojanti mokykla yra daug. Taip pirmą pedagogų streiko dieną vykdamas į Žemynos progimnaziją, kurios pedagogai lapkričio 12 dieną pradėjo neterminuotą streiką, Eltai sakė švietimo ir mokslo ministrės patarėjas Arminas Varanauskas.

Kaip pabrėžė ministrės patarėjas, dėl švietimo įstaigų tvarkos darbuotojų streiko metu tėvai turėtų kontaktuoti su konkrečios mokyklos vadovybe. „Gali būti, kad streikuos ne visi mokyklos mokytojai, o tik profsąjungų nariai, tad juos pavaduos dirbantys. Todėl pačios mokyklos turės informuoti tėvus, kaip vyks ugdymo procesas“, - sakė Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) atstovas.

Vilniaus „Žemynos“ progimnaziją, kuri pirmadienį pradėjo streiką, A. Varanauskas vadino stipria sostinės mokykla, kurios pedagogai po etatinio darbo apmokėjimo įvedimo turėjo pajusti pertvarkos naudą.