Atleis 110 darbuotojų

Liepą LEU apie atleidimą įspėjo 110 darbuotojų. Tai nedidelė viso personalo dalis. Rekvizitai.lt duomenimis, universitete dirba 635 darbuotojai.

DELFI susisiekus su LEU rektore Vilija Saliene, ši teigė, kad tai reorganizacijos proceso dalis. Šiuo metu rektorė atostogauja, tad atsakymą pateikė LEU administracijos atstovai. Jų teigimu, 110 darbuotojų – tik dalis iš universiteto pasitraukiančio personalo.

„2018 m. sausio 13 d. Lietuvos Respublikos Seimui priėmus nutarimą Nr. XIII-1026 „Dėl pritarimo Lietuvos edukologijos universiteto ir Aleksandro Stulginskio universiteto reorganizavimui prijungimo prie Vytauto Didžiojo universiteto būdu“ vykdomas universitetų konsolidavimo procesas“, – teigė LEU atstovai.

„Kadangi nuo 2018 m. liepos 1 d. Lietuvos edukologijos universitetas nebevykdo studijų, dėl ekonominių ir finansinių priežasčių atsisakoma kai kurių perteklinių darbo funkcijų, todėl nuo 2018 m. rugpjūčio 31 d. iki 2018 m. lapkričio 30 d. numatoma atleisti Lietuvos Respublikos darbo kodekso nurodytomis sąlygomis 110 darbuotojų, iš jų 48 bus teikiamas pasiūlymas dirbti pakeistomis darbo sąlygomis, – teigiama LEU atsiųstame atsakyme. – Taip pat norime informuoti, jog dalis darbuotojų, radę darbo vietas kitose įstaigose, patys nutraukia darbo sutartis su Universitetu.“

Liepą LEU tapo VDU Švietimo akademija

Dar liepą LEU oficialiai tapo Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Švietimo akademija ir šįmet jau nebevykdė stojimų. Stojantieji buvo nukreipiami į VDU.

Pernai LEU vykdė aštuonias programas, šįmet, kai LEU nebeliko, VDU pasiūlė tris naujas programas: Ikimokyklinė ir priešmokyklinė pedagogika, Pradinio ugdymo pedagogika ir ankstyvasis užsienio kalbos mokymas ir Mokomojo dalyko pedagogika.

Ir nors LEU dar liepą oficialiai tapo VDU Švietimo akademija, VDU prieš kelias savaites DELFI teigė, kad susijungimas įvyks tik kitąmet: „VDU įkūrė Švietimo akademiją, tačiau LEU prie VDU prisijungs tik 2019 metų sausio 1 d. Anksčiau įstoję į LEU studentai persiregistravo į VDU Švietimo akademiją tęsti studijų savo programas. Tačiau priėmimas į LEU programas šiemet nebuvo vykdomas“, – teigė VDU atstovai.

Paskelbus pirmojo stojimo etapo rezultatus, VDU džiaugėsi, kad stojančiųjų padaugėjo net 8 procentais, nors susumavus LEU ir VDU dvejų metų rezultatus matyti, kad rezultatas neigiamas – stojančiųjų sumažėjo 14 proc.

Pernai VDU ir LEU, kartu sudėjus, studijuoti pakvietė 1182 stojančiuosius, šįmet, po sujungimo –1016. Šiemet, palyginti su praėjusiais metais, stojančių sumažėjo 14 proc. (arba 166-iais).

Pokyčių bus daugiau

LR Seime dar birželio pradžioje buvo nuspręsta, kad su VDU susijungs su dviem universitetais: Lietuvos edukologijos universitetu ir Aleksandro Stulginsio universitetu (ASU). Buvo nuspręsta, kad VDU ir LEU susijungimas turi įvykti liepos pirmąją, tad LEU šįmet nebevykdė naujų studentų priėmimo.

Planuojama, kad kitąmet iš Lietuvos universitetų sąrašo bus išbrauktas ir ASU. Po sujungimo ASU taps VDU Žemės ūkio akademija.

Lietuvos edukologijos universitetas: