Užpildžiusieji prašymus pareiškė daugiau kaip 49 tūkst. pageidavimų.

Populiariausių aukštųjų mokyklų penketukas jau kelis metus išlieka toks pat. Savo prašymuose pirmuoju prioritetu stojantieji dažniausiai nurodo Vilniaus universiteto, Kauno kolegijos, Vilniaus kolegijos, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ir Kauno technologijos universiteto studijų programas.

Kaip ir pernai, stojantieji pirmuoju prioritetu dažniausiai renkasi sveikatos mokslų (20 proc.) ir verslo ir viešosios vadybos (15 proc.) studijų krypties programas. Pirmenybę menams teikia 12 proc., socialiniams mokslams - 11 proc., inžinerijos mokslams - 10 proc. abiturientų. Informatikos mokslų krypties programas renkasi 8 proc. stojančiųjų.

Universitetinio išsilavinimo siekiantys asmenys jau keletą metų iš eilės pirmenybę teikia medicinos studijų programai Lietuvos sveikatos mokslų universitete ir Vilniaus universitete.

Pirmuoju prioritetu taip pat nemažai stojančiųjų renkasi odontologijos studijų programą Lietuvos sveikatos mokslų universitete, programų sistemas Kauno technologijos universitete. Panašus skaičius asmenų renkasi psichologijos studijų programą Vilniaus universitete, muzikos atlikimą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, veterinarinę mediciną Lietuvos sveikatos mokslų universitete.

Į programų dešimtuką patenka ir teisė, politikos mokslai bei programų sistemos Vilniaus universitete. Besirenkantys kolegines studijas pirmuoju prioritetu renkasi kosmetologiją Kauno kolegijoje ir Vilniaus kolegijoje vykdomas bendrosios praktikos slaugos, taip pat vaikystės pedagogikos studijų programas. Bendrosios praktikos slauga populiari ir Kauno kolegijoje.

Šioje aukštojoje mokykloje panašus skaičius stojančiųjų renkasi ikimokyklinį ir priešmokyklinį ugdymą bei logistiką. Vilniaus kolegijoje populiarios programų sistemos, tarptautinis verslas, higieninė ir dekoratyvinė kosmetologija. Nemažai stojančiųjų renkasi ir socialinio darbo studijų programą Kauno kolegijoje bei automobilių techninį eksploatavimą Kauno technikos kolegijoje.

Motyvacijos vertinimui šiemet užsiregistravo 831 stojantysis, pretenduojantis stoti į pedagogo kvalifikaciją teikiančias studijų programas. Laikyti vieną ar daugiau stojamųjų egzaminų į menų ir meno pedagogikos studijų programas užsiregistravo daugiau kaip 1,7 tūkst. stojančiųjų.

Bendrojo priėmimo prašymus teikti ir koreguoti bus galima iki liepos 23-iosios vidurdienio.

„Atkreiptinas dėmesys į tai, kad aukštosios mokyklos dar papildė studijų programų sąrašus, todėl stojantieji turėtų būti atidūs ir domėtis LAMA BPO tinklalapyje pateikiama informacija“, - pabrėžė LAMA BPO prezidentas Pranas Žiliukas.

Kaip skelbė ELTA, priėmimą į 7 programas pradėjo Kazimiero Simonavičiaus universitetas (KSU). Šiame universitete, be kitų pasirinkimų, stojantiesiems siūloma antreprenerystė ir vadyba, aviacijos vadyba, mados industrija, pramogų ir turizmo industrijos, kūrybinės ir kultūrinės industrijos, rinkodara ir reklamavimas, teisė.

Aleksandro Stulginskio universitetas paskelbė priimsiantis studentus ir į kaimo plėtros administravimo studijų programą.

Lietuvos muzikos ir teatro akademija, be kitų studijų programų, paskelbė priėmimą į meno vadybą, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas - socialinį darbą medicinoje ir sveikatos informatiką.

Mykolo Romerio universitetas priims mokytis dalykinės anglų ir kitos užsienio kalbos, Klaipėdos universitetas - ekonomikos, elektros inžinerijos, politikos mokslų, žurnalistikos, chemijos inžinerijos, statybos inžinerijos, radiologijos, biomedicinos inžinerijos.

Studijų programų sąrašą papildė ir Klaipėdos universitetas. LAMABPO skelbia, kad studentai bus priimami į ekonomikos, elektros inžinerijos, politikos mokslų, žurnalistikos, chemijos inžinerijos, statybos inžinerijos, radiologijos, biomedicinos inžinerijos studijas Klaipėdos universitete.

Studijų programų sąrašą taip pat papildė Alytaus kolegija, Marijampolės kolegija, Lietuvos verslo kolegija, Utenos kolegija, Vilniaus verslo kolegija.

Kvietimai studijuoti bus skelbiami liepos 26 d., iki 12 val., juos stojantieji ras prisijungę prie savo elektroninio prašymo informacinėje sistemoje, taip pat gaus nurodytu elektroninio pašto adresu.

Visą informaciją apie bendrąjį priėmimą, studijų programas, stojamųjų egzaminų laikymo ir motyvacijos vertinimo datas galima rasti LAMA BPO tinklalapyje: www.lamabpo.lt.