Kaip skelbia organizatoriai, tai yra pirmas kartas šalies istorijoje, kai Lietuvoje esantys žmonės visomis turimomis šiuolaikinėmis technologijomis kreipsis į užsienyje gyvenančius tautiečius su tikslu pakviesti liepos 6–ąją kartu giedoti 100–mečio „Tautišką giesmę“.

Pirmoji savo kvietimu tiesioginiame eteryje pasidalino šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Esu pakviesta pakviesti lietuvius. Bet aš norėčiau pakviesti ne tik lietuvius ir ne tik užsienio lietuvius, o mus visus su savo draugais ir nebūtinai lietuviais. Tada mes turėsime 4 milijonus ir dar daugiau, nes tai yra šimtmečio giesmė, šimtmečio giedojimas. Labai kviečiu liepos 6–ąją 21 val. vakaro su visais draugais, su visu pasauliu sugiedoti tai, kas mums svarbu – Lietuvos giesmę. „Tautinę giesmę“, mūsų himną, mūsų valstybės simbolį. Visi tegul gieda, nes mes esame dideli, esame orūs, esame didingi ir turime daug draugų. Ir tegul visi girdi“, – kvietė D. Grybauskaitė.

Visos pilietinės kampanijos metu savo kvietimais socialiniuose tinkluose dalinsis ir žinomi Lietuvos žmonės: Jurgis Didižiulis, kuris savo dainomis ir pradėjo renginį, Olegas Šurajevas, Paulius Ambrazevičius, Dovilė Filmanavičiūtė, Benediktas Vanagas, Vladas Lašas ir kiti.

Masinė kvietimų kampanija socialiniuose tinkluose ir didžiuosiuose Lietuvos naujienų portaluose vyks visą birželio mėnesį. Kaip pastebėjo vieno pirmųjų iniciatyvos partnerių DELFI vyriausioji redaktorė Rasa Lukaitytė–Vnarauskienė, kasmet Lietuvos himną giedoti renkasi vis daugiau žmonių visame pasaulyje.

„Mes esame labai demokratiška žiniasklaidos priemonė ir mes rašome visiems lietuviams – tiek esantiems čia, tiek svetur. Aš manau, kad į šią iniciatyvą kasmet įsitraukia vis daugiau žmonių ir, gerąją prasme, tai plinta kaip virusas. „Tautišką giesmę“ moka vaikai, jie ją gieda. Gieda ir į Antalijos kurortus atostogauti išvažiavę žmonės, jie net ten susiburia. Aš manau, kad tai yra labai sveikintina. Nebūtinai viskas turi vykti aikštėse ar oficialiuose renginiuose, kiekvienas pirmiausiai turime švęsti savo širdyse“, – renginio metu sakė R. Lukaitytė–Vnarauskienė.

Tuo tarpu oficialaus „Tautiškos giesmės aplink pasaulį“ transliuotojo LRT generalinės direktorės Monikos Garbačiauskaitės–Budrienės teigimu, telkti lietuvius yra viena žiniasklaidos misijų.

„Tai yra tiesiog mūsų pareiga ir misija telkti lietuvius visame pasaulyje, teikti jiems turinį, pasakoti apie tai, kad jie gali grįžti į Lietuvą, kaip jie čia gali adaptuotis ir panašiai“, – teigė M. Garbačiauskaitė–Budrienė.

Organizatoriai tikisi, kad iš viso į pilietinę akciją šiemet pavyks įtraukti 1,2 mln. užsienyje gyvenančių lietuvių ir 2,8 mln. Lietuvoje gyvenančių žmonių.

„Šiandien mums akivaizdu, kad Lietuva – tai ne tik geografinis žemės plotelis. Tai – visi žmonės, kurie jaučiasi esantys lietuviais ir kasmet bent kelioms minutėms įsijungia į mus vienijančią giesmę. Šiandien turime progą parodyti, kad mūsų daugiau nei kada manėme, kad mes visi norime būti kartu ir kurti ateities Lietuvą drauge“, – sakė iniciatyvos vadovas Raimundas Daubaras.

DELFI primena, kad Prieš beveik dešimtmetį Lietuvos vardo tūkstantmečio paminėjimo proga lietuvių įgula jachta „Ambersail“ apiplaukė aplink pasaulį. Būtent jų kelionės metu pradėtas skleisti kvietimas liepos 6–ąją giedoti „Tautinę giesmę“ kartu, kad ir kur bebūtume. Bėgant laikui į pagalbą pasitelkti vis naujesni įrankiai pakviesti pasaulio lietuvius prisijungti, taip 2017 m. atsirado internetinė svetainė „4000000.lt“, kurios dalimi gali tapti kiekvienas. Vos tik įėjus šią internetinę svetainę pagal naudojamo įrenginio informaciją yra nustatomas atsumas nuo vartotojo iki Lietuvos.