Projekto oraganizatoriai žygio akimirkas užfiksavo trumpame vaizdo siužete, kuriame ne tik matomas ekstremalus žygio maršrutas, bet atsiveria ir pasakiško grožio Lietuvos gamtos vaizdai.

Dar pirmajame anketų etape norą dalyvauti projekte išreiškė daugiau nei 900 žmonių, iš jų maždaug 80 pateko į antrąjį atrankos etapą - bandomąjį žygį.

DELFI primena, kad šeštadienio rytą žygį pradėję Upninkų kaime pirmąją dieną dalyviai nuėjo daugiau nei 30 kilometrų, kurių metu teko bristi per pelkes, upelius, didelius atstumus žygiuoti pievomis ir miškais termometro stulpeliui artėjant prie 30 laipsnių karščio.

„Bandomasis žygis yra skirtas tam, kad ne vien organizatoriai išbandytų dalyvių asmenines savybes ir ištvermę, bet ir tam, kad patys dalyviai išbandytų save. Pasiruošti Sibirui nelengva, bet būtent bandomojo žygio metu sukuriame sąlygas, panašias į Sibiro. Žygyje kiekvienas gali sau atsakyti į klausimą „Ar aš tikrai pasirengęs ekspedicijai?“ Nors žygį pabaigė ne visi, tačiau visi tapo reikšmingų mūsų istorijai darbų liudininkais“, – teigia ilgametis projekto ekspedicijų vadovas Arnoldas Fokas.

Pirmosios dienos vakarą dalyviams reikėjo ne vien sutvarkyti partizanų brolių Felikso ir Vytauto Bagdonavičių, priklausiusių Didžiosios kovos partizanų apygardai, gimtąją sodybą, bet ir ją surasti. Tai buvo nelengva užduotis dėl užžėlusio jaunuolyno ir aukštos žolės, o sodybos teko ieškoti vien pagal istorinę nuotrauką. Visgi, jau po valandos darbo buvo iškirsti medžiai, atverta erdvė, ant kelio pastatyta lentelė, žyminti kelią į sodybos vietą.