Visos Lietuvos skautai surengė šventę „Jurginės Vilniaus miestui“. Nuo pat ryto miesto gyventojus sveikino apie 2000 skautų, žygiavusių Gedimino prospektu. Iškilmingą eiseną užbaigė 100- mečio rikiuotė Katedros aikštėje. Rikiuotėje dalyvavo iš visos Lietuvos suvažiavęs, uniformomis ir simbolika pasipuošęs, jaunimas.

Toliau vykusioje, tik skautams skirtoje programoje, šventės dalyviai buvo suskirstyti grupelėmis ir visame mieste vykdė orientacinio žaidimo užduotis. Tuo metu Lietuvos Nacionaliniame dramos teatre jauniausieji skautai žiūrėjo spektaklį „Kaulinis senis ant geležinio kalno“. Šventės pagrindinis akcentas – koncertas Vingio parke. Jo metu ant scenos pasirodė ne tik žinomos grupės, bet ir skautiški atlikėjai ir kolektyvai: „Poliarizuoti stiklai“, „Baltas kiras“, „Blackbiceps“, „5 Maironio pirštai“ bei „Grupė J.I.“.

Pramogas praturtino kitos organizacijos ir iniciatyvos, kurios taip pat kaip ir skautai, skatina neformalų švietimą mūsų šalyje. Šis renginys žymi tik simbolinę stovyklavimo pradžią, nes skautai nenustoja aktyviai leisti laiko gamtoje visus metus. Skautai savo veiklomis skatina jaunimą būti aktyviais ir pilietiškais, tad po šventės dalyviai prisijungė prie akcijos „Darome“. „Jurginės Vilniaus miestui“ – ne pirmus metus vykstantis renginys, turintis savas tradicijas. Iškilmingos rikiuotės metu įteikiamas varpas mieto atstovui, taip perduodama teisė organizuoti pavasario šventę kitam Lietuvos kraštui. Kitąmet skautų pavasario šventė vyks Jurbarke.

Renginį globoja Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis. Renginio partneriai – Vilniaus m. savivaldybė. Renginį remia Socialinės apsaugos ir darbo ministerija bei Jaunimo reikalų departamentas prie socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.