Preliminari renginio programa buvo pristatyta antradienį „Panama food garden“ vykusioje spaudos konferencijoje. Joje dalyvavo ir ūkio ministras Virginijus Sinkevičius. Jis liepą vyksiančiame renginyje skaitys pranešimą „Lietuva 2118 metais: trijų kartų diskusija“.

Paklaustas, kokius pamatus šiandien statome Lietuvai ir kokia, jo nuomone, šalis bus po 100 metų, V. Sinkevičius tikino, kad svarbu dalintis patirtimi ir diskutuoti su į Lietuvą grįžtančiais ar atvykstančiais emigrantais.

„Mes galime pagalvoti ir apie tuos 100 metų, kokį sudėtingą laikotarpį mūsų šalis išgyvena ir ką gali kiekvienas jaunas žmogus padaryti, kad tie iššūkiai būtų kuo lengviau priimami ir mes žengtume į priekį, ir taptume viena iš lyderiaujančių regiono, Skandinavijos ir Rytų Europos valstybių“, – teigė ministras.

Tuo tarpu, anot spaudos konferencijoje dalyvavusios „Blockchain Centre Vilnius“ vadovės Eglės Nemeikšytės, Lietuva jau ir dabar yra ta valstybė, į kurią žiūri daugelis pasaulio verslų ir nori iš jos mokytis.

„Čia jie atvažiuoja ir čia kuriasi naujos kompanijos. Praeitą savaitę įsisteigė dar viena kompanija, kuri šiuo metu reziduoja Jungtinėje Karalystėje ir mato, kad čia yra galimybės vystyti blockchain technologiją. Prieš pusę metų blockchain centras buvo tik svajonė, kažkas labai tolimo, o šiandien tai labai realu“, – sakė ji.

Pasaulio jaunimo lietuvių susitikimas vyks liepos 6-8 dienomis „Harmony park“, Prienų rajone. Renginys, jau tapęs tradicija, yra kvietimas visiems lietuviams garsiai švęsti, todėl ir renginio data, teigia festivalio organizatoriai, neatsitiktinė.

Nors šiandieniniame pasaulyje prognozuoti ar nuspėti rytojų vargiai įmanoma, renginio programa kvies pažvelgti į mūsų šalies ateitį ir pabandyti įsivaizduoti, kaip Lietuva atrodys dar po 100 metų. Renginio organizatoriai klaus, ką reiškia, jog šiandien Lietuvoje vis dažniau protestuojama, ir kodėl lietuviai nemėgsta Seimo prekės ženklo.

Festivalio verslo diskusijos kvies kalbėti apie lietuviškąjį verslo DNR, technologijų Mekos sukūrimą Lietuvoje, šiuolaikinę verslo ekspansiją.

Festivalio kultūros sesijose – diskusijos, kuriose bus ieškoma atsakymų, ar „Facebook“ ir „Instagram“ yra kultūra, ar lietuviai gniauždami emocijas auginasi vėžius bei kaip išmokyti lietuvius kalbėti nepatogiomis temomis. Mokslo diskusijose – pokalbiai apie tai, kada Lietuva įsilies į pasaulio mokslo elitą, kodėl Lietuvoje nuvertinami humanitariniai bei socialiniai mokslai ir kodėl žmogus – vis dar neįminta mokslo mįslė.

Apie darbą ir karjerą kalbėti kvies socialinių tinklų „influenceriai“, personalo atrankų specialistai bei tie, kurie savo pavyzdžiu demonstruoja, jog rasti darbą irgi yra darbas. Specialiose susitikimų sesijose renginio svečių lauks pokalbiai su nišinių verslų kūrėjais, žymiausiais kauniečiais, įkvėpėjais, lietuviais, studijavusiais ar dirbusiais geriausiuose pasaulio universitetuose.

Renginio scenose gros MAMA apdovanojimus nuskynę lietuviškos muzikos vardai: atlikėja Monique, Lilas ir Innomine, scenose taip pat pasirodys Gjan, alternatyvios muzikos atlikėja Migloko, grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, Solo Ansamblis, grupė „Kūjeliai“, DJ Rimas Šapauskas.