Sprendimas priimtas vienbalsiai. Daugiau kaip šimtas iš visos Lietuvos suvažiavusių profesinės sąjungos atstovų taip pat suformulavo reikalavimus, į kuriuos turi būti atsižvelgta šakos kolektyvinėje sutartyje.

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga nuo sausio 1 d. reikalauja 20 proc. kelti mokytojų (įskaitant ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo, profesinio mokymo ir neformalaus ugdymo pedagogų, pagalbos mokiniui specialistų ir nepedagoginių specialistų, dirbančių ugdymo įstaigose) algas, o nuo kitų metų rugsėjo 1 d. sumažinti vaikų skaičių darželių grupėse ir mokyklų klasėse. LŠDPS suvažiavimas taip pat reikalauja, kad šakos kolektyvinėje sutartyje būtų numatyti aiškūs ir konkretūs naujo mokytojų darbo apmokėjimo modelio principai, įsipareigojimai didinti algas.

„Švietimo bendruomenė galutinai įsitikino, kad valdžia kelis dešimtmečius vedžiojo ją už nosies. Jurgitos Petrauskienės vadovaujama ministerija tęsia šias tradicijas ir eina ne tik didelės arogancijos, nepagarbos pedagogams keliu, bet vis dažniau pasitelkiami ir įvairūs klaidinimo, nevengiant ir dokumentų klastojimo, būdai“, - sako LŠDPS pirmininkas A. Navickas.

Be kita ko, LŠDPS suvažiavime vienbalsiai buvo palaikyti ir Lietuvos medikų sąjūdžio reikalavimai, kuriuos pristatė sąjūdžio tarybos pirmininkas Vytautas Kasiulevičius. Medikai taip pat reikalauja kelti atlyginimus 30 proc. nuo sausio 1 d.