„Man skaudžiausia Lietuvos tema – išsilavinimas, kuris pirmiausia regisi per socialinės atskirties prizmę, skurdas – kaip socialinių įgūdžių neturėjimo rezultatas ir t.t.“, – DELFI teigė J. Žilinskas.

Rašytojas ir teisininkas pristatė tris savo idėjas, kaip galima būtų šviesesnių spalvų į gyvenimą mūsų šalyje.

1. Titruoti visą TV produkciją (visuomeninis, komercinis transliuotojas – jokio skirtumo), net jeigu tai – braziliškos muilo operos. Rusiškos TV produkcijos neleisti daugiau nei 20 proc. Čia labai konkreti idėja, kad lietuviai pagaliau išmoktų kalbų.

2. Sukurti „Ateities fondą“ – specialų fondą, kuris būtų skirtas gabių vaikų iš regionų ir skurdesnių miesto grupių ugdymui užtikrinti.

3. Sukurti „skrajojančių įgūdžių ekipažus“. Tai būtų instruktorių, mentorių grupės, kurios nuolat vyktų į provinciją ir ten gyvenantiems vaikams (ir ne tik) teiktų papildomą ugdymą – nuo profesinių (drožyba, statyba, elektra, informacinės technologijos), verslo iki intelektualinių pradmenų (muzika, šachmatai, literatūra t.t.)

„Pastaroji idėja neturi nieko bendro su vadinamosiomis sėkmės istorijomis. Tai reiškia, kad paklausyti neužtenka – reikia ir pamokyti“, – pridūrė J. Žilinskas.