Bėgimas buvo skirtas surinkti lėšų ir paremti Ruklos Jono Stanislauskio mokyklos-daugiafunkcio centro bendruomenę. Mokyklos bendruomenė už surinktas lėšas planuoja įsirengti poilsines informacines erdves.

Bėgime dalyvavo beveik 400 Vokietijos, Nyderlandų, Norvegijos, Belgijos karių, tarnaujančių NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje, prie jų prisijungė ir kariai iš JAV bei Lietuvos.

Pasak renginio organizatorių, surinkta pinigų suma dešimtis kartų viršijo planuotąją. Renginio apdovanojimo ceremonijos metu mokyklos direktoriaus pavaduotojai ugdymui Gitanai Lemkienei kariai įteikė simbolinį čekį su įrašyta 6 000 eurų suma.

„Akyse džiaugsmo ašaros, o širdyje begalinis dėkingumas, - sakė G. Lemkienė susirinkusiems į apdovanojimo ceremoniją kariams. - Planavome įrengti poilsinę- informacinę erdvę moksleiviams, dabar galėsime įrengti jų dvi“, - džiaugėsi direktoriaus pavaduotoja ugdymui.

Maždaug aštuonių kilometrų ilgio trasa ekstremaliam bėgimui buvo įrengta su dirbtinėmis ir natūraliomis kliūtimis, ją įveikiant kariams teko bėgti, plaukti, šliaužti, kopti didžiąją dalį atstumo įveikiant šlapiame miške bei pelkėse.

Pasak Krašto apsaugos ministerijos pranešimo, tai ne pirmas labdaringas renginys, kurį bendradarbiaudami su apylinkių gyventojais organizuoja Rukloje dislokuota NATO priešakinių pajėgų kovinė grupė. Nuo vasario Lietuvoje tarnaujantys kariai rinko labdarą mokymo bei gydymo įstaigoms, šimtai karių tvarkė globos namus, darželius, aplinką Jonavoje ir Jonavos rajone.

Šiuo metu NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje Lietuvoje dislokuota per 450 Vokietijos, 100 Belgijos, 250 Nyderlandų ir apie 200 Norvegijos karių. Ji yra visiškai pasirengusi ir pajėgi atgrasyti, o prireikus kartu su nacionalinėmis pajėgomis nedelsiant reaguoti į bet kokią agresiją. 2017-2018 metais NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje tarnaus Vokietijos, Norvegijos, Nyderlandų, Belgijos, Liuksemburgo, Kroatijos ir Prancūzijos kariai. Bataliono kovinei grupei Lietuvoje vadovauja ir jos pagrindą sudaro Vokietijos kariai.