Atsižvelgiant į programos dalyvio pasirinkimus, kiekvienam paskiriamas Didysis Brolis ar Sesė. Savo patirtimi su motyvuotu jaunimu dalinsis nuo Australijos iki Silicio slėnio išsibarstę ekonomistai, teisininkai, mokslininkai, diplomatai, viešųjų ryšių, rinkodaros specialistai, verslo konsultantai ir daugelis kitų. Jie pasiruošę atsakyti į rūpimus klausimus, kurie įprastai susijusę su tolimesne profesine praktika, darbo galimybėmis Lietuvoje ir užsienyje, aukštesnio laipsnio studijomis.

Jaunieji profesionalai turės galimybę išgirsti istorijų apie darbą garsiausiose tarptautinėse kompanijose, Pasaulio Banke, ambasadose ar sėkmingai besikuriančiuose startuoliuose. Iki šiol projektas jungia lietuvių tinklą 29 šalyse, „LT Big Brother“ jau dalyvavo per 950 motyvuotų jaunuolių.

„Džiugu, kad skirtinguose pasaulio kraštuose galime atrasti vis daugiau lietuvių sėkmės istorijų. Pats buvęs Mažojo Brolio rolėje net porą sezonų girdėjau tiek puikių istorijų, kai projektas sujungė žmones ilgesniam bendradarbiavimui ir išėjo už šios mentorystės idėjos ribų. Kai kurios sujungtos Didžiųjų ir Mažųjų Brolių ar Sesių poros bendrauja jau metai iš metų, tapo puikiais draugais ar net kolegomis!“, – sako Nerijus Paulauskas, projekto koordinatorius Lietuvos regione.

2016 metais projekte dalyvavusi Ieva pasakoja: „Mano tėtis yra finansininkas, mama užsiima projektų valdymu, o aš noriu tapti rinkodaros specialiste, todėl tėvai paskutiniu metu vis sunkiau galėjo patarti karjeros klausimais. Šis projektas sujungė mane su be proto įkvepiančia Didžiąja Sese, jos patarimai, patirtis ir profesionalumas man padėjo priimti svarbius sprendimus. Labai džiaugiuosi kad net ir pasibaigus oficialiam sezonui toliau bendraujame“.

Projektą „LT Big Brother“ 2009 m. pradėjo Londono lietuvių Sičio klubas „Lithuanian City of London Club“ (LCLC). Be jo, projektą iki šiol organizuoja pasaulinis lietuvių profesionalų tinklas „Global Lithuanian Leaders (GLL)“ JAV, Beniliukso bei Skandinavijos šalyse dirbantys lietuviai.

Studentų atranka 2017-ųjų metų programai vyks iki balandžio 17 d. Daugiau informacijos apie projektą ir jo sąlygas galima rasti interneto svetainėje www.ltbigbrother.com.