„401 klasė, kurios nuotrauka yra feisbuke, studentai visada naudojosi. Ir tikrai ne tik paskaitose su dėstytojais“, – DELFI sakė studentė.

Ji pasidalijo ir daugiau nuotraukų, kaip LMTA atrodo iš vidaus.

„Visose auditorijose, kurių nuotraukas siunčiau, groju ir pati“, – patikino E. Švelnytė.

Savo ruožtu kiti studentai ėmė dalintis nuotraukomis, kaip atrodo muzikos instrumentai, kuriais jie turi groti, priekaištauti dėl pastarųjų kokybės.

Skundus neigia: auditorija neturi naudotis, instrumentais neturi groti

Komentuodami feisbuke paskelbtą nuotrauką LMTA atstovai DELFI pripažino, kad ši patalpa iš tiesų yra akademijoje, IV rūmuose (Sluškų), esančiuose T. Kosciuškos g. 10, Vilniuje, tačiau studentai esą neturi ja naudotis.

„Tokios kokybės auditorijomis studentai neturi naudotis. Šią auditoriją 2017 metais planuojama remontuoti“, – tikino akademijos atstovai.

Jie taip pat aiškino, kad kai kurie instrumentai, kuriuos galima rasti LMTA, esą yra nenaudojami, įtraukti į aukcione parduodamo turto sąrašą ir bus išgabenti iš rūmų.

„Dėl muzikos instrumentų kokybės mokymosi procesas akademijoje tikrai nėra apsunkinamas“, –sakė jie, patikindami, kad į naujus instrumentus investuota buvo dar šiemet.

Leidimas naudotis auditorija nebuvo duotas

Akademijos atstovų atsakyme DELFI taip pat aiškinama, kad aptariami rūmai akademijai dėl patalpų trūkumo Vyriausybės nutarimu buvo atiduoti prieš 18 metų, tačiau jų būklė – labai prasta, o remonto darbus atlikti sudėtinga dėl jiems taikomų paveldosaugos apribojimų.

„2010-2016 metais Sluškų rūmuose buvo atlikta remonto darbų už 244 363 eurų. Patalpos nuolat remontuojamos tiek, kiek leidžia lėšos, didžiausią dėmesį skiriant prasčiausios būklės erdvėms. Minima auditorija iki šių studijų metų buvo naudojama kaip pagalbinė patalpa.

Dėl patalpų trūkumo individualios paskaitos su studentais čia pradėtos rengti tenkinant dėstytojo prašymą, nes kitos auditorijos šiam dėstytojui tinkamu metu buvo užimtos. Leidimas naudotis šia auditorija studentų saviruošai nebuvo duotas. Šiuo metu patalpa yra uždaryta ir studijų reikmėms nenaudojama“, – teigė akademijos atstovai.

Planuoja naują projektą

Jų teigimu, LMTA investicijoms į ilgalaikį turtą iš valstybės biudžeto asignavimų kiekvienais metais skiria vidutiniškai apie 0,7 mln. eurų.

„Tačiau, vertinant LMTA poreikius, susijusius su studijų proceso vykdymu, ir realią pastatų būklę, ši suma yra nepakankama net turimos labai prastos būklės infrastruktūros ir materialiosios bazės palaikymui“, – aiškino jie.

Tiesa, LMTA ruošiasi investuoti į naują projektą – akademijos kompleksą Olandų g. Šiuo metu esą jau pradėtos pasirengimo projekto įgyvendinimui procedūros.

„Projektu ketinama sukurti modernų, atitinkantį šiuolaikinius reikalavimus LMTA studijų miestelį Olandų gatvėje, Vilniuje. Tokiu būdu Akademija sukoncentruos savo veiklą vienoje teritorijoje“, – sakė LMTA atstovai.

I statybos etapą numatoma baigti iki 2020 m. IV ketvirčio, II statybos etapą – iki 2024 m. II ketvirčio.

Esate matę panašių vaizdų savo mokymosi įstaigoje? Norite atkreipti dėmesį į mokymosi sąlygas? Rašykite mums el.p. pilieciai@delfi.lt.