Panevėžio policija ir vaiko teisių apsaugos specialistai kasdien gauna žinių apie nukentėjusius vaikus. Vien pirmadienį iš smurtaujančios motinos paimti trys nepilnamečiai. Jie apgyvendinti globos įstaigoje.

Tačiau dėl tokio visuomenės susirūpinimo iškilo nauja problema – ima trūkti vietų aukoms apgyvendinti. Į miesto Savivaldybę žada kreiptis Panevėžio socialinių paslaugų centro direktorė Lina Kazokienė, nes ši įstaiga perpildyta.

„Iš septyniolikos mūsų teikiamų paslaugų viena yra priglausti iš šeimų paimtus vaikus. Smurtą patyrę ar dėl priežiūros stokos jie kartais vežami ir į mūsų įstaigą. Tačiau pastarąją savaitę vos ne kasdien sulaukiame bent dviejų tokių gyventojų. Dabar jau užimtos visos 15 ilgalaikės ir trumpalaikės globos vietos. Dar vienas vaikas, ir nebus, kur jo dėti“, – „Sekundei“ teigė centro direktorė.

I.Kazokienė džiaugiasi, jog gyventojai nelieka abejingi skriaudžiamiems vaikams, bet, jos nuomone, reikia ieškoti ir galimybių, kad mažyliai svetimoje aplinkoje nesijaustų dar blogiau.

Pasak direktorės, kiekvienam vaikui norisi suteikti patogias gyvenimo sąlygas. O dabar ir paaugliai, ir mažamečiai priversti būti kartu. Dažnai vyresnieji esą rodo ne itin gerą pavyzdį jaunesniems draugams. Visiems stinga erdvės.

Vaikams Panevėžio socialinių paslaugų centre yra teikiama trumpalaikė, iki 12 mėnesių, globa ir ilgalaikė – kol gyventojui sukanka pilnametystė – globa. Į šią įstaigą nepilnamečiai patenka, jeigu vaiko teisių apsaugos specialistai neranda, kas iš artimųjų, giminių galėtų juos globoti.

Specialistai tikisi dar didesnio aplinkinių dėmesio skriaudžiamiems vaikams.