Ketvirtadienį buvo antroji pirmokų registracijos į uostamiesčio mokyklas diena.

Iki pietų į Simono Dacho progimnaziją užsuko vos keli tėveliai pateikti prašymų priimti vaikus.

„Praeitais metais irgi neskubėjome ir patekome į mokyklą, nes šalia gyvename. Yra ne taip – žmonės prisigalvoja įvairiausių legendų, kad jie čia gyvena. Mes realiai gyvename šalia, aš galvoju, kaip galime nepatekti“, – svarsto būsimos pirmokės tėtis Airidas Tubutis.

Pedagogai sako taip pat nesuprantantys, kodėl kai kurie tėveliai pirmąją registracijos dieną prie mokyklos pradėjo būriuotis neišaušus.

Prie S. Dacho progimnazijos gyva žmonių eilė susidarė nuo 3 val. ryto, nors prašymai priimami tik nuo 8 val.

Tokio tėvų antplūdžio pirmąją registracijos dieną sulaukia tik kelios uostamiesčio mokyklos, įsikūrusios centre ir šiaurinėje miesto dalyje.

Su priėmimo į mokyklas tvarka, pasak specialistų, tėvai gali susipažinti internete ar pačiose mokyklose.

„Aš nežinau, galbūt jiems atrodo, kad jie bus pirmesni eilėje, taip gali būti, bet reikia nepamiršti, kad pagal naują tvarką, kuri yra patvirtinta, šiemet pirmumo teisę įgyja broliai ir seserys, kurie mokosi mūsų mokykloje ir nėra svarbi ta faktinė vieta. Šiemet irgi yra toks pakeitimas, kad ne pagal deklaruotą vietą priimama, o pagal faktinę gyvenamąją vietą“, – aiškina S. Dacho progimnazijos direktorė Daiva Marozienė.

Pirmokų registracija į mokyklas vyks iki birželio 9 d., tačiau S. Dacho progimnazija per pirmąją dieną priėmė beveik 180 prašymų.

Čia mokytis galės tik 96 pirmokai.

„Mes žinome šią teritoriją, ji yra tikrai nemaža, bet nėra čia tiek daug naujų daugiabučių namų ir tie, kurie realiai čia gyvena, turėtų visi patekti. Be abejo, yra norinčių, kadangi yra strategiškai patogi vieta – centras, važiuojant į darbą ar iš darbo pasiimti vaikus. Taip pat ir rajono gyventojai, jeigu bus laisvų vietų, jie bus priimti“, – sako Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Nepatekusieji į norimas mokyklas bus nukreipiami į artimiausias arba tėveliams pateikiami sąrašai apie laisvas vietas kitose mokyklose.

Tačiau problemos, pasak valdininkų, neišspręs net ir kitąmet pradėsianti veikti elektroninė registracija.

Stingant vietų šiaurinėje Klaipėdos dalyje, planuojama statyti naują mokyklą.