Ji džiaugėsi, kad nė vienas jos pasirašytų sprendimų neblogina darbo sąlygų, esą visi jie pozityvūs ir teigiami.

„Man pasisekė, kad nė vienas mano pasirašytų sprendimų neblogina kažkieno darbo sąlygų. Jie pozityvūs, teigiami. Labai daug padarėme pakeldami mokytojų atlyginimus, studentų, doktorantų stipendijas. Aš galvoju, kad per vienerius metus padariau tiek, kad, duok Dieve, kitiems padaryti per visus ateinančius 4 metus“, – linkėjo postą greit kitam užleisianti ministrė.

Apie ateitį kalba miglotai

Nepaisant to, A. Pitrėnienė tikino neliūdinti, kad jos dienos ministerijoje jau baigiasi.

„Nesakyčiau, kad palengvėjo ar labai man čia sunku. Kai politikoje esi jau ne pirmą dešimtmetį, žinai, kad tai yra natūrali būsena. Vieni rinkimai būna sėkmingi, kiti nesėkmingi. Nesureikšminu šių dalykų. Neliūdžiu“, – apie jaučiamas emocijas pasakoji ji.

Tačiau apie ateities planus ministrė kalba nenoriai. Paklausta, ką veiks baigusi karjerą, ji aiškino apie tai nutarusi niekam nepasakoti.

„Net neabejoju, kad veiksiu. Apie tai nekalbu, nes tai neturėtų šiandien rūpėti niekam, išskyrus mane. Žinoma, turiu daugybę planų. Bet apie tai aš esu nutarusi nekalbėti ir nekalbėsiu“, – nukirto ji.

Kaltina pastarojo meto įvykius

Pasidomėjus, kaip mano, kas kaltas dėl nesėkmės rinkimuose, ministrė aiškino nenorinti kalbėti ir apie tai.

„Aš manau, kad protingi žmonės viską supranta, o jei kažkas nesupranta, tai jau...“, – nutęsė A. Pitrėnienė.

Tačiau perklausta, ar kaltintų pastarojo meto įvykius, ji atsakė trumpai: „Taip“. Tačiau pačiai jai, aiškino, asmeniškai nėra skaudu dėl pasipylusios kritikos.

„Neskauda todėl, kad, aš galvoju, tai, kas yra netiesa, į tai dėmesio kreipti nereikia“, – tikino ji.

Prabilo apie laukiančius darbus

Paklausta, kokius darbus kaip ministrė dar turi baigti, A. Pitrėnienė aiškino, kad pastarųjų – dar daug.

„Pirmiausia, turiu įsipareigojimą, bent jau norėčiau labai, palikti tai, ką pažadėjau mokytojams. Tai yra prestižo programą, kitą savaitę bus baigtas jos viešas svarstymas. Sudėliosime tai, ką mokytojai patys pasiūlė, apsvarstysime, tikiuosi, gal spėsiu ir pasirašyti“, – pasakojo ministrė.

Jo teigimu, laukia ir lytiškumo programa. Ji praktiškai jau baigta, liko tik suderinti paskutinius punktus, surinkti parašus, o tuomet ją patvirtinti galės ir pati A. Pitrėnienė.

„Nežinau, ar suspėsime patvirtinti vadovėlių leidimo tvarkos pataisas. Nėra tai kažkokia revoliucija, tačiau kai kur – griežtinama, kitur įnešama aiškumo. Tikiuosi, kad tai irgi dar galėsiu padaryti. Dar yra visas paketas Mokslo ir studijų įstatymo poįstatyminių aktų. Jie taip pat baigiami rengti, pirmadienį išklausė viceministrai, artimiausiu metu visas paketas bus pristatytas ir man. Tikiuosi, spėsiu pasirašyti tam, kad būtų galima startuoti nuo sausio 1-os dienos. Taip kad darbų – dar pakankamai“, – sakė ministrė.