Plakatais ir balionais mojuojantys studentai ir kiti akademinės bendruomenės nariai žygiavo nuo Seimo iki centrinių VU rūmų.

„Nuotaikos puikios. Esame susitelkę, remdamiesi tradicijomis sutinkame naujus mokslo metus, pasiryžę Lietuvai išugdyti geriausius talentus. Šiemet universitete bus labai daug reformų – turinio, administracijos, daugiau dėmesio bus skiriama studijų kokybei, dėstytojų mokymams. Penktą šimtmetį gyvuojantis universitetas vis atsinaujina ir siekia naujų iššūkių“, – sakė universiteto rektorius Artūras Žukauskas.

Daugiau šventės akimirkų – tiesioginėje DELFI transliacijoje iš eisenos.

Šventiniai renginiai vyksta visoje šalyje. Mokslo ir žinių dieną švenčia ir ikimokyklinio ugdymo, ir švietimo, ir aukštojo mokslo įstaigos.

Švietimo bendruomenę pasveikino ir Švietimo ir mokslo ministrė (ŠMM) Audronė Pitrėnienė. Jos teigimu, sėkmė priklauso nuo visų nuoširdžios bendrystės ir darnos.

„Tebūna šie mokslo metai darbingi, kupini įkvėpimo ir atradimų. Mokykloje ugdomos pamatinės žmogaus vertybės: draugiškumas ir meilė Tėvynei, pilietiškumas, pareigos ir atsakomybės jausmas. Joje skleidžiasi pažinimo džiaugsmas ir kūrybiškumo laisvė. Linkiu, kad šie mokslo metai būtų naujų, prasmingų ir išsipildančių idėjų, didelės sėkmės metai. Tegu nuo šio rugsėjo mūsų mokyklose būna dar daugiau vienybės ir sutarimo, daugiau mūsų širdžių šilumos“, – sakė ji.