Klaipėdos miesto savivaldybė praneša, kad oficiali statybos darbų pradžia paskelbta į naujojo lopšelio-darželio „Purieną“ priestato pamatus įmūrijant kapsulę su laišku ateities kartoms. Kapsulę įmūrijo Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos l. e. p. infrastruktūros direktorius Vidmantas Paukštė, lopšelio-darželio direktorė Virginija Letukienė ir statybos darbų rangovo UAB „Lyderio grupė“ direktorius Stasys Kuodys bei projektų vadovas Julius Ščerbakovas.

Vytautas Grubliauskas,Vidmantas Paukštė, Virginija Letukienė, Stasys Kuodys, Julius Ščerbakovas.

Mero V. Grubliausko teigimu, lopšelis-darželis „Puriena“ yra pirmoji uostamiesčio ikimokyklinio ugdymo įstaiga, kuri per pastaruosius kelis dešimtmečius bus ne tik renovuota, bet ir iš pagrindų rekonstruota. Kartu greta išdygsiantis naujas priestatas realiai taps ir pirmuoju per visą Lietuvos nepriklausomybės laikotarpį Klaipėdoje pastatytu lopšeliu-darželiu.

Taip pat, pasak uostamiesčio mero, lopšelio-darželio „Puriena“ rekonstrukcijos bei plėtros projektas yra išskirtinis tuo, kad jį kartu finansuoja Klaipėdos miesto savivaldybė ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija. Bendra statybos darbų vertė – 3,225 mln. eurų. Iš jų beveik 1,55 mln. eurų skiria Klaipėdos miesto savivaldybė, beveik 1,84 mln. eurų – Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija. Šiuo savo finansiniu prisidėjimu uostas miestui kompensuos dėl Minijos gatvės ir Baltijos prospekto sankryžos rekonstrukcijos uždarytų „Aušrinės“ darželio ir Moksleivių saviraiškos centro pastatų netektį.

„Uostas – tai ne tik krantinės, geležinkeliai ir sandėliai. Mums tai yra ir visi klaipėdiečiai, dirbantys uoste, gyvenantys šalia uosto. Todėl Uosto direkcija labai džiaugiasi galėdama prisidėti prie mažųjų klaipėdiečių gyvenimo sąlygų pagerinimo“, - sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos l. e. p infrastruktūros direktorius Vidmantas Paukštė.

„Purienos“ rekonstrukcijos ir plėtros darbus vykdo Savivaldybės viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi UAB „Lyderio grupė“. Statybos darbus numatoma užbaigti ateinančių metų rugpjūtį.

Po rekonstrukcijos lopšelio-darželio bendras plotas padidės dvigubai – iki beveik 3,3 tūkst. kv. metrų bei šią ikimokyklinio ugdymo įstaigą galės lankyti apie 380 mažųjų klaipėdiečių, taip pat dvigubai daugiau, nei iki šiol. Skaičiuojama, kad tai visiškai patenkins dėl uždaryto „Aušrinės“ darželio pietvakarinėje uostamiesčio dalyje atsiradusį naujų ikimokyklinio ugdymo vietų poreikį.

Klaipėdoje išdygs naujas darželis

Lopšelyje-darželyje bendrai bus įrengta 20 šiuolaikiškų grupių – 4 lopšelinukų (po 15 vaikų) ir 16 darželinukų (po 20 vaikų). Kiekviena jų turės atskiras žaidimų ir miego erdves, individualias ventiliavimo sistemas, kompiuterizuotas vietas auklėtojams, o lopšelių grupės – ir šildomas grindis. Atsinaujinusioje ikimokyklinio ugdymo įstaigoje taip pat bus įrengta modernia įranga aprūpinta virtuvė, kompiuterių klasė, renginių salė, „Lego“ žaidimų kambarys, logopedo, socialinio darbuotojo, psichologo kabinetai bei kt.

Pranešime pažymima, kad lopšelio-darželio vidaus patalpų apdailai bus naudojamos vaikų sveikatai nekenksmingos ekologiškos medžiagos, o pastato fasado būsią žaismingo, nudažyto skirtingomis spalvomis. Kartu bus sutvarkyta ir lopšelio-darželio aplinka, įrengiant čia naujus takus, vaikams saugias žaidimų aikšteles bei kt.