Jau ne pirmą kartą PLJS dalyvausianti Robotikos mokykla kvies kurti pūkinių debesų instaliaciją, kuri naktį skleis įvairiaspalvę šviesą ir suteiks renginiui futuristinę nuotaiką. Čia bus galima išmokti pasigaminti lenktyninį droną ir išbandyti trimatį spausdintuvą.

VGTU siūlys su technologijomis susipažinti visais penkiais pojūčiais – ragaujant, matant, girdint, užuodžiant ir liečiant. Šiose dirbtuvėse laukia unikali galimybė „LinkMenų fabriko“ komandos sukurtos CNC technologijos pagalba atsispausdinti valgomą patinkantį objektą, net Eifelio bokštą. Čia pat bus galima pasigaminti ženkliuką festivaliui atsiminti ir išbandyti studentų sukurtą elektromobilį.

Organizacijos „Kūrybos kampas 360 laipsniu“ atstovai atidarys ekodirbtuves „Tai ne šiukšlės“, kuriose mokys daiktus prikelti naujam gyvenimui ar pasigaminti juos iš buityje nebenaudojamų daiktų, antrinių žaliavų ar gamybinių atliekų.

Norintieji pajudėti bus laukiami lindyhopo pamokose, kurios nukels į praėjusio amžiaus 3-iąjį dešimtmetį, kai prasidėjo svingo muzikos ir šokio bumas.

Slaptas skaitytų knygų knygynas „Juodas šuo“, įkurtas praeitimi alsuojančiame Vilniaus senamiesčio bute, kvies į neįprastą pasimatymą su knyga. Kiekvienas galės vaizdinėmis užuominomis rekomenduoti patikusias knygas kitiems, tuomet jos bus paslėptos į popierinę pakuotę, o rekomendacija bus perteikta koliažais ir patinkančiomis citatomis.

Į festivalį atkeliaus ir projekto „Misija Sibiras„atstovai. PLJS dalyviai galės ne tik daugiau išgirsti apie projektą ir apžiūrėti per dešimtmetį sukauptą fotografijų parodą, bet ir užsimesti ant pečių nelengvą ekspedicijos dalyvio kuprinę. Tuo tarpu maltiečiai pamokys, kaip suteikti pirmąją pagalbą, kvies savanoriauti bei mesti iššūkį kitam dalyviui arba priimti jau kažkieno sugalvotą.

VšĮ „Versli Lietuva“ ir jaunųjų profesionalų programos „Kurk Lietuvai“ atstovai kvies į interaktyvų sporto ir žinių žaidimą „Business Hunt“, kuris pažers idėjų norintiems imtis savo verslo.

Jau trečią kartą Prienų rajone, „Harmony park“ teritorijoje vyksiančiame verslo, mokslo, politikos ir kultūros festivalyje susitiks lietuvių jaunimas iš viso pasaulio. Migracijos informacijos centras „Renkuosi Lietuvą“ konsultuos visus, kuriems po ilgesnio svetur praleisto laiko nelengva apsispręsti grįžti ir bandyti iš naujo įsitvirtinti gimtinėje, nes tenka spręsti daugybę praktinių klausimų bei taikytis prie pasikeitusios situacijos. PLJS dalyviai taip pat galės papildyti „Idėjų banką“ pasiūlymais, kaip padaryti Lietuvą geresne, gražesne ar malonesne vieta grįžti. Geriausios idėjos bus pristatytos Vyriausybei ir bandomos įgyvendinti.