Bandomasis žygis vyks gegužės 28-29 dienomis ir būtent po jo bus suformuota galutinė 16 žmonių komanda, kuri ne tik keliaus į tūkstančius kilometrų nuo Lietuvos nutolusias ir dešimtmečius niekieno nelankytas vietas, bet taip pat, grįžus į Lietuvą, organizuos susitikimus, kuriuose iš pirmų lūpų pasakos apie savo potyrius Sibire.

„Misija Sibiras“ organizuojančio labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ direktorius Ignas Rusilas papasakojo apie atrankos rezultatus:

„Labai džiaugiamės, kad norinčių dalyvauti projekte šiemet dar daugiau nei pernai. Jau vienuolika metų iš eilės vis daugiau jaunų žmonių nori įsitraukti į projektą ir dalyvauti ekspedicijoje, taip parodydami savo pilietiškumą. Užaugusi nepriklausomybės karta rodo puikų pavyzdį visiems!

Sulaukėme puikių anketų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš viso pasaulio. Projekto atrankos komisijai teko ypač sudėtingas darbas, nes visos anketos buvo vertos dėmesio, bet po trijų parų anketų vertinimo buvo atrinkti 76 žmonės, kurie savo ryžtą dalyvauti „Misija Sibiras‘16“ ekspedicijoje turės įrodyti bandomajame žygyje.“ – apie atrankos rezultatus kalbėjo labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ direktorius.

Projekto organizatoriai sveikina visus įveikusius pirmąjį „Misija Sibiras’16“ atrankos etapą bei skelbia atrinktų dalyvių sąrašą:

Adomas Liutkevičius
Aidas Baškys
Airida Narkutė
Aleksandr Nikolajenko
Alius Avčininkas
Arnas Zmitra
Arvydas Marcinkevičius
Augustė Snarskytė
Birutė Noreikaitė
Carolin Dahms
Dominykas Gudavičius
Donata Pakeltytė
Džiugilė Kersnauskaitė
Edvinas Kruopis
Egidijus Buika
Eimantas Kovalenko
Elijus Kniežauskas
Gintarė Venzlauskaitė
Ieva Klimaitė
Ieva Zinovičiūtė
Ignas Kamarauskas
Ilona Ruzgaitė
Indrė Janavičiūtė
Inesa Ulichina
Ingrida Mešinytė
Jolita Gudžiūnaitė
Jovita Trijonytė
Julita Kederienė
Jurgis Lečas
Jurgita Juodišiūtė
Justina Bezaraitė
Justina Dicevičiūtė
Justina Lukaševičiūtė
Justinas Skurkis
Karolina Tamašauskaitė
Krista Sabaitytė
Kristijonas Noreika
Kristina Nabažaitė
Laimis Kasperavičius
Laura Deikutė
Laurynas Gudavičius
Lina Navickaitė
Lina Rasimaitė
Liudas Belickas
Lukas Jankūnas
Lukas Paltanavičius
Matas Janulis
Miglė Maciulevičiūtė
Mindaugas Patlaba
Modestas Lukauskas
Monika Lukoševičiūtė
Neringa Linkutė
Olga Andrijankina
Paulius Lukošius
Paulius Vaitelis
Pawel Wasilczyk
Raminta Blinstrubytė
Roberta Budnikaitė
Rugilė Kazlauskaitė
Sandra Gaučiūtė
Simas Grigas
Simona Budreckaitė
Simonas Jazavita
Sonata Maigaitė
Tomas Antanavičius
Ugnė Karaliūnaitė
Vaidotas Steponavičius
Vaidotas Šernius
Viktorija Tamašauskaitė
Vilius Stalgaitis
Vilmantas Valatkevičius
Vilmantė Lukauskaitė
Vitalija Radzevičiūtė
Vygintas Miliūnas
Vytautas Švitra
Žydrūnė Rukuižaitė

Patarimą atrinktiems dalyviams turėjo bandomojo žygio sudarytojas Arnoldas Fokas: „Žygių patirtis rodo, kad kilometrų skaičiavimas žygio metu emociškai vargina. Nors tai nepaprastai sunku, bet pasistenkite žygio metu negalvoti nei kiek kilometrų nueita, nei kiek liko. Žygį įveikia ir tie, kurie per savo gyvenimą nėra nuėję 10 km. Dviejų dienų žygis – tai pati geriausia proga susirasti naujų draugų bei ištyrinėti savo galimybių ribas. Naudokitės ja!“

Labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ įgyvendinamo projekto „Misija Sibiras“ metu jauni žmonės vyksta į apleistas Sibiro vietoves susitikti su dar ten tebegyvenančiais lietuvių tremtiniais ir sutvarkyti apleistas kapavietes. Nuo 2006 m. savo norą dalyvauti projekte išreiškė daugiau nei 11 000 jaunų žmonių, suorganizuota 14 ekspedicijų bei tūkstančiai pristatymų mokyklose, universitetuose, bendruomenių centruose, eksponuota šimtai jaunimo ekspedicijų fotografijų parodų, sukurti dokumentiniai filmai. Visa tai prisidėjo prie jaunosios kartos pilietiškumo bei didžiavimosi savo valstyb

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)