Užsukite ČIA ir pasitikrinkite, ar teisingai atsakytumėte į istorijos brandos egzamino klausimus.

Įrodykite tai atsakydami į 60 suktų klausimų apie istoriją. Maksimali taškų, kuriuos galima surinkti, riba – 100, minimali, norint išlaikyti egzaminą, – 16.

Egzamino užduotims atlikti reikės skirti reikės maždaug dvi valandas. Nemokamai jį spręsti galite nuo 9 iki 21 val.

Atliktos užduotys vertinamos automatiškai pagal iš anksto į sistemą įvestus teisingus atsakymus ir nurodytą užduoties vertę taškais. Automatinis vertinimas yra objektyvus ir visiškai patikimas. Sudalyvavusių egzaminuose lauks tai patvirtinantys pažymėjimai.

Didžiausias privalumas moksleiviams – išsami darbo analizė

„Tai labai puiki galimybė išbandyti save. Be to, tai moderni mokymosi priemonė. Jaunimas neatsiejamas nuo informacinių technologijų, smagu, kad atliekamas testas nebus įprastas egzaminas ant lapo, tu tiesiog galėsi pasitikrinti žinias naudodamasis kompiuteriu. Labai priimtina ir patogu“, – paprašyta įvertinti „Egzaminatorius.lt“ programą sakė Lietuvos mokinių parlamento pirmininkė Indrė Pabijonavičiūtė.

Ji prisiminė, kad praėjusiais metais organizuota panašaus pobūdžio iniciatyva „Įsivertink prieš egzaminą“ sulaukė daug teigiamų moksleivių atsiliepimų.

„Ypač džiugu, kad programoje pateikiama išsami darbo analizė, todėl kiekvienas gali matyti, kokių žinių jam trūksta. Labai gerai, kad bandomieji egzaminai organizuojami dar likus pakankamai laiko iki tikrųjų, tad galima spėti pasitempti“, – sakė I. Pabijonavičiūtė.

Sudomina net mažiau motyvuotus

Savo ruožtu Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos matematikos mokytoja Anna Mažuolienė pridūrė, kad programa naudinga ne tik moksleiviams, bet ir mokytojams – naudojantis ja jiems paprasčiau sudominti moksleivius.

„Išbandžiau šį projektą dar tuomet, kai jis buvo kuriamas. Mano mokiniai buvo tie, kurie ieškojo klaidų, pirmieji pamatė privalumus. Dabartinė karta jau gimė su technologijomis rankose, jiems nėra patrauktu skaityti popierinį ekvivalentą. Jie turi matyti nuolatinę kaitą, aplinka turi juos dominti ir motyvuoti, o tai programa ir padeda užtikrinti“, – pasakojo A. Mažuolienė.

Ji pastebėjo, kad interaktyvios mokymo priemonės paskatina mokytis net ir mažiau motyvuotus jaunuolius.

„Iš pradžių jie tiesiog nori suprasti, kaip veikia programa, ir neretai net patys nepastebi, kaip pradeda mokytis. Programa juos tiesiog įtraukia“, – šyptelėjo mokytoja.

Sudarė ekspertai

Bandomieji egzaminai sudaryti pagal valstybinių brandos egzaminų programas. Užduočių autoriai – profesionalūs mokytojai ir ekspertai, brandos egzaminų vertintojai.

Įdomu tai, kad jie ne tik sudarė, bet ir išanalizavo klausimus ir atsakymus į juos, tad klaidą padaręs asmuo sulauks išsamios analizės, kuri leis suprasti, kokios srities žinias dar reikia pagilinti.

Mokytojai taip pat gaus išsamias mokyklų ataskaitas, kuriose bus pateikti mokinių surinkti taškai, teisingų ir neteisingų atsakymų pasiskirstymas pagal veiklos sritis ir konkrečias užduotis. Tai ypatingai naudinga informacija, leidžianti identifikuoti mokinių gebėjimų spragas ir pagal tai planuoti tolesnį mokymą, likus pakankamai laiko iki brandos egzaminų.

Kviečiame prisijungti!

„Kuriame inovatyvų elektroninį mokymo(si) turinį, kuris ne tik keičia mokymo(si) procesą, bet ir gerina mokymosi rezultatus. Atliktas tyrimas atskleidė, kad abiturientai, kurie intensyviai naudojo elektroninį korepetitorių „Egzaminatorius.lt“, 2015 metais brandos egzaminus išlaikė vidutiniškai 22 proc. geriau nei šios elektroninės priemonės nenaudoję mokiniai“, – sakė „TAMO grupės“ direktorius Algirdas Baltaduonis.

Savo ruožtu DELFI Rinkodaros vadovė Kristina Valaitytė akcentavo, kad pagrindinis Lietuvoje naujienų portalas DELFI palaiko šią bandomųjų egzaminų iniciatyvą siekdamas aktyviai dalyvauti gerinant švietimo situaciją Lietuvoje.

„Džiaugiamės galėdami prisidėti prie galimybės leisti jaunuoliams pasitikrinti žinias modernioje švietimo platformoje „Egzaminatorius.lt“ nemokamai. Tai darydami prisidedame prie jaunimo švietimo, savo galimybių ir perspektyvų įvertinimo, atsakingo ir savalaikiško pasirengimo tolimesniems mokslams ir ateities karjerai“, – sakė ji.

Pernai šiame projekte dalyvavo daugiau nei 11 tūkst. mokinių.