Ministrės teigimu, 6 mln. eurų bus rasti peržiūrint visą ministerijos biudžetą. Konkrečių asignavimų perskirstymo galimybių ministerija kol kas nenurodo.

„Dėl mokytojų algų padidinimo nenukentės nei studentai, nei mokiniai, tai tikrai nepalies ministerijos skirto finansavimo kompensuoti už mokslą gerai besimokantiems studentams, stipendijų ar studijų kokybės gerinimo“, – Švietimo ir mokslo ministerijos pranešime spaudai cituojama A. Pitrėnienė.

Pirmadienį Lietuvos studentų sąjunga išreiškė nuogąstavimus, kad mokytojų algų didinimui lėšų bus ieškoma iš pinigų, numatytų kompensacijoms už rotaciją ar studijų kokybės gerinimui.

Švietimo profesinių sąjungų teigimu, visų mokytojų atlyginimų didinimui 5 proc. nuo šių metų rugsėjo 1 d. reikėtų 12,8 mln. eurų. 6 mln. eurų žada rasti ŠMM, dar 7 mln. eurų prašoma iš Vyriausybės.

Trečiadienį Vyriausybėje A. Pitrėnienė dar kartą susitiks su Premjeru A. Butkevičiumi, pokalbyje dalyvaus ir finansų ministras Rimantas Šadžius. Švietimo ministrės teigimu, mokytojų prašomus 7 mln. eurų būtų galima paimti iš Rezervinio stabilizavimo fondo arba Valstybės rezervo fondo.