„Švietimo ir mokslo ministrė turi šitas derybas vesti, ryt kai susitiksiu su ministre, išsiaiškinsiu, kaip jai sekėsi derėtis ir kokie priimti sprendimai. Daugiau nesu numatęs jokių galimybių kažką siūlyti, nes jūs puikiai žinote, kad biudžetai išdalinti ministerijoms, o Seime mes nesiruošiame biudžeto perskirstyti“, - susitikimo išvakarėse sakė ministras pirmininkas.

Su A.Pitrėniene pirmadienį susitikę streikuojančių mokytojų atstovai sako, jog ministerija rado beveik pusę jų reikalavimams tenkinti reikalingos sumos, o likusių pinigų bus reikalaujama iš Vyriausybės. Kol nebus rasta visa jų dabartiniams reikalavimams tenkinti reikalinga 12,8 mln. eurų suma, pedagogai žada tęsti streikus.

Švietimo ir mokslo ministrė savo ruožtu sakė, kad premjero prašys pridėti 7 mln. eurų ir nurodys pinigų šaltinį. Tuo metu premjeras sako, kad biudžetas dėl tokios sumos perskirstomas nebus, o su pedagogais reikia rasti kompromisą.

Atlyginimai mokytojams pastarąjį kartą šiek tiek didinti nuo 2016 metų sausio. Ministerijos skelbiamais Statistikos departamento duomenimis, vidutinis Lietuvos mokytojo atlyginimas, neatskaičius mokesčių, siekia 823,4 euro per mėnesį. Tačiau trečdalis mokytojų dirba nepilnu krūviu.

Švietimo profesinės sąjungos streiką paskelbė vasario 22 dieną, tuomet streikavo 233 švietimo įstaigos. Profsąjungos sako, kad streikuojančių įstaigų yra daugiau nei teigia ministerija.