Organizatoriai praneša, kad kaip ir kasmet dalyviai varžėsi trijose amžiaus grupėse: 3–6 klasių moksleiviai, 7–12 klasių moksleiviai ir suaugusieji. Sulaukta ir originaliai parašytų tekstų. Jie sugulė į originaliųjų darbų grupę. Šiemet sulaukta per 4000 darbų.

„Džiugu, kad mokyklos, kurios siunčia darbus, organizuoja savo dailyraščio konkursus, ir į komisijos rankas atkeliauja tik geriausi darbai“, – rašoma pranešime.

Finale laukiama po 10 kiekvienos amžiaus grupės ir 3 originaliai rašančių dalyvių. Jiems teks perrašyti jo ekscelencijos Vlado Adamkaus prisiminimų apie išeiviją fragmentą. Nors, konkurso sumanytojo UAB „Biuro pasaulis“ generalinio direktoriaus Artūro Tumino teigimu, „Rašom!“ siekiama Lietuvoje populiarinti rašymą ranka ir ugdyti taisyklingo, aiškaus ir estetiško rašymo įgūdžius, tačiau yra ir antras, ne mažiau svarbus, tikslas – formuoti patriotišką ir kritiškai mąstančią asmenybę.

Visi rašantieji bus apdovanoti saldumynais, knygomis, raštinės reikmenimis ir kitais patraukliais prizais. O patys geriausieji – I vietų laimėtojai – bus apdovanoti „Tallink“ kruizu Ryga–Stokholmas–Ryga 4 asmenims. Į Rygą nugalėtojus nemokamai nuveš kompanijos „Lux Express“ autobusai.

Konkursą organizuoja UAB „Biuro pasaulis“, Lietuvių kalbos institutas.