"Mokomųjų bendrovių patirtis yra neįkainojamos vertės. Dar mokykloje įgyjate įgūdžių, kaip teorines ekonominio ir finansinio raštingumo žinias pritaikyti praktikoje - kaip elgtis su pinigais, kaupti pradinį kapitalą, planuoti ir pradėti kurti verslą. Mokotės dirbti komandoje, generuoti idėjas ir imtis atsakomybės", - sakė Premjeras.

Vyriausybės vadovo teigimu, labai svarbu tai, kad verslo atstovai prisideda prie šios programos brandumo ir plėtros, teikia praktines konsultacijas ir priima į savo įmones stebėti, kaip verslo reikalai tvarkomi praktikoje.

"Mūsų Vyriausybė skiria daug lėšų žmonių verslumui skatinti. Mokantis susikurti darbo vietą žmogus yra didelė vertybė. Esu tikras, kad turėdami tokios patirties ir įgūdžių jūs racionaliai pasinaudosite verslo pradžiai skirtais projektais", - teigė A. Butkevičius.

"Junior Achievement" - pasaulinis tinklas, veikiantis per 120 šalių visame pasaulyje, 1919 m. kelių verslininkų iniciatyva įkurtas JAV. Šiandien "Junior Achievement" - didžiausias finansinio raštingumo, pasirengimo karjerai ir verslumo ugdymo programų tiekėjas Europoje. Šių programų išskirtinis bruožas yra mokyklinių žinių pritaikymas praktikoje.

Všį "Lietuvos Junior Achievement" - pasaulinio "Junior Achievement" tinklo narė, ekonominio švietimo ir verslumo ugdymo programų lyderė Lietuvoje. Mūsų šalyje "Junior Achievement" programos kasmet pasiekia per 20 tūkst. mokinių iš daugiau nei 300 mokyklų.