Norinčius patirti, kokią įtaką vadovų sprendimai turi įmonės pelnui, kviečiami išbandyti save JA Titan verslo čempionate.

Verslo čempionatas susideda iš simuliacijos turnyro, verslo užduoties ir reklamos konkurso. Čempionatas trunka keturis mėnesius, per kuriuos užsiregistravusioms komandoms reikia priimti strateginius verslo sprendimus du kartus per savaitę. Įdomūs specialiai paruošti rinkos scenarijai, interaktyvi verslo simuliacija internete „JA Titan“, patrauklūs naujienlaiškiai apie rinkos pokyčius ir rezultatus bei akivaizdinis finalas „Barclays“ technologijų centre – štai kas laukia čempionato dalyvių.

„Barclays“ ir „Junior Achievement“ paruoštos užduotys suteiks galimybę mokiniams varžytis sprendžiant tikras verslo situacijas ir ieškant sprendimų tikrų produktų viešinimui. Per praktinį patyrimą moksleiviai mokysis planuoti, kritiškai mąstyti ir priimti sprendimus, o tai naudinga, nesvarbu, kurs jie savo įmonę ateityje ar ne.

Justinas Noreika, Lietuvos „Junior Achievement“ direktorius, verslo simuliacijos turnyruose pradėjo dalyvauti 2005 m. pabaigoje. 2007 m. jis tapo Europos, o 2010 m. – Pasaulio verslo čempionato nugalėtojas.

„Ši patirtis man asmeniškai davė labai daug – radau tinkamą sau profesiją, įgavau begalę verslo ir finansinių žinių, pasiekta sėkmė atvėrė duris universitete, ieškant praktikos ar pirmojo darbo. Be to, susipažinau su daug ambicingų žmonių, su kuriais palaikome ryšius iki šiol. Galiausiai, žaisti verslo simuliaciją tiesiog smagu – entuziastai net organizuoja kelių dienų stovyklas, kurios metu žaidžiama ir varžomasi valandų valandas. Sakyčiau, įdomiau nei pokeris, o ir gerokai naudingiau!“ – dalinosi jis.

JA Titan yra tarptautinė „Junior Achievement“ internetinė edukacinė programa. Žaidimas nukelia į 2035 m. – dalyviai tampa aukštųjų technologijų (holo-generatorių) gamybos įmonių vadovais ir siekia tapti pelningiausiais rinkoje. Kiekviename etape jiems talkina virtualūs asistentai. Moksleiviai priima sprendimus dėl kainos, gamybos lygio, investicijų į rinkodarą, tyrimus ir diegimus, fabriko plėtros bei labdarai skiriamos sumos. Komandos varžosi tarpusavyje, tad tik jų pačių sprendimai lemia valdomų įmonių sėkmę konkurencingoje rinkoje.

Laimės komanda, kuri per nustatytą laikotarpį gaus aukščiausią veiklos indeksą simuliacijos turnyre ir pelnys daugiausiai taškų iš verslo užduoties bei reklamos konkurso. Aštuonios geriausios komandos susitiks akivaizdiniame finale – „Barclays“ technologijų centre, Vilniuje. 1 – 5 vietų laimėtojai bus apdovanoti pagrindinio čempionato rėmėjo „Barclays“ ir „Junior Achievement“ įsteigtais prizais. Taip pat 1 vietos laimėtojams atiteks Topo centro įsteigtas prizas – dronas.

Žaidimo eigą galėsite sekti čia ir čia.

Visą reikalingą informaciją gausite užsiregistravę. Čempionatas startuoja sausio 11 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)