Dvejus metus negailestingai prakaitą liejusios sporto salėje ir už jos ribų net atostogų metu, tinklaraštininkės pagrindinė žinutė moterims – meilė sau. „Nereikia šlykštėtis savimi stovint nuogai prieš veidrodį, nereikia linčiuoti savęs suvalgius šokolado plytelę. Reikia susikurti savo „tobuląją aš“ ir iš lėto pradėti siekti ja tapti. Suprasti, jog spurgą iškeisdama į daržovių troškinį ne atimi iš savęs, o duodi. Duodi sveikatą, švytinčią odą bei laisvesnę sijono gumą“.

Modeliu šiuo metu dirbanti Justina mano, jog nieko gražesnio už moterį nėra, tad skatina vertinti savo šventovę – kūną, o ne alinti jį dietomis: „Reikia švytėti visada, ne tas dvi dienas, kol džiaugiesi, kad po kažkokios nesąmoningos grikių dietos nukrito du laikini kilogramai skysčių“.

Kaip skausmingiausią momentą kelyje link to, ką yra pasiekusi dabar, Justina juokais įvardija atvejį, kuomet jai užlipus ant svarstyklių treneris slapčia primynė jų dalį taip padidindamas jos svorį. „Patikėk, tie pykčio garai, sklindantys iš mano ausų kokias penkias minutes buvo plika akimi matomi“, – juokėsi ji.

Justina Jarutė

Beveik visi „Ona Būkplona“ pasisakymai kupini taiklaus humoro, kuris, pasak autorės yra tiesiog didelė dalis jos asmenybės: „Mėgstu juoktis iki žagsėjimo, mėgstu pasišaipyti iš savęs bei savo draugių, kurios skolingos taip pat nelieka. Rimties aplink jau ir taip nors rieškutėmis semk. Pozityvumas ir pagarba vienas kitam yra mano tinklaraščio pagrindinė filosofija“.

Per dvejus metus sunkiu darbu virš 15 kilogramų numetusi mergina savo laiko vien sporto salėje neleidžia. Prie sporto bei tinklaraščio prisideda modelio karjera, santuoka ir galiausiai laisvalaikis – visa tai derinanti Justina yra įsitikinusi posakio „kuo daugiau darai – tuo daugiau spėji“ tikrumu. Ją motyvuoja stiprios asmenybės, taip pat žinomi atletai ar tiesiog draugų ar pažįstamų įkvėpiančios istorijos. „Gerbiu žmones, kurie kliūtims juokiasi į veidą“, – nukerta tinklaraščio autorė.

Nors daugumos sportuojančių merginų nuotraukose seksualiai išriestos figūros, o veidai papuošti makiažais, tačiau Justina nesibodi viešinti nuotraukų iš karto po treniruotės, kur įraudusį veidą puošia nebent prakaito lašai ir šypsena. „Žavinga ir seksuali moteris, mano nuomone, yra ta, kuri pasitiki savimi, kuri spjauna į aplinkos formuojamus stereotipus, juokiasi iš klišių bei akimis transliuoja adekvačią meilę sau. Dar daugiau, kas sportuoja su vakariniais makiažais? Po geros treniruotės blakstienų tušas pažastyse atsidurtų, o ir odos gaila. Nesidroviu spuogelių ar odos nelygumų. Esu moteris, pasižyminti normalia saviverte, tad slėptis po kauke neketinu“, – teigė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)