Nors kone visuose Lietuvos aukštųjų mokyklų bendrabučiuose, kaip ir visoje šalyje, šildymas jau yra įjungtas, dalis studentų priversti kalenti dantimis.

Radiatoriai kol kas nešyla dalyje Vilniaus Gedimino technikos universiteto bendrabučių. Tą patvirtino ir juose besimokantys studentai, ir bendrabučio administracija.

„Šildymo dar nėra. Dieną dar visai nieko, bet naktį būna labai šalta. Tikslios temperatūros nematavome, neturime termometro, tačiau miegoti jau tenka ne tik su kojinėmis, bet ir su papildomu pledu“, – skundėsi viena trečio kurso VGTU bendrabutyje gyvenanti studentė.

Guostis savo bėda studentai ėmė ir socialiniuose tinkluose. Tiesa, bandydami apšildyti kambarius jie griebiasi įvairių išmonių, nes daugelyje studentų namų elektriniai šildytuvai yra draudžiami. Bendrabučių administratoriai teigia, kad kelis jų įjungus vienu metu bendrabučiuose „išmušami“ elektros saugikliai. Vis dėlto tokie kambarių šildymo būdai kelia nerimą – kyla pavojus, kad kambaryje esantys daiktai gali užsidegti.

Dabar – šalta, tačiau ateityje gyventi bus šilčiau

Savo ruožtu VGTU atstovai patikino, kad problema dėl bendrabučių šildymo jiems yra žinoma ir šiuo metu sprendžiama.

„Atnaujinamame bendrabutyje Nr. 1 šildymas buvo įjungtas jau vakar (spalio 13 d.). Dėl susiklosčiusios situacijos administracija atsiprašė studentų ir informavo, kad likusiuose bendrabučiuose – Nr. 3 ir 4 – šildymas bus įjungtas iki spalio 19 d.“, – DELFI sakė universiteto ryšių su visuomene specialistė Agnė Augustinaitė.

Jos teigimu, šiuo metu VGTU bendrabučiuose Nr. 3 ir Nr. 4 atliekami baigiamieji pastatų atnaujinimo darbai.

„Šių bendrabučių atnaujinimą planuojama užbaigti iki šių metų gruodžio 7 d., o bendrabučio Nr. 1 atnaujinimo darbus – iki 2016 m. sausio mėn. 29 d. Bendrabučių Nr. 1, 3, 4 atnaujinimo metu šildymo sistemos buvo pakeistos į šiuolaikiškas ir modernias, kurios nuo šiol leis sutaupyti daugiau šilumos energijos, o bendrabučiuose gyvenantiems studentams bus šilčiau gyventi. Taip pat šiuose bendrabučiuose buvo apšiltintos sienos, stogai, rūsių patalpos bei pakeisti pastatų elektros instaliacijos pagrindiniai tinklai“, – patikino ji.

Norite patarti ar pasidalinti savo nuomone ar pasakojimu? Papasakoti apie bendrabutį, nuomojamą būstą, kaimynus, ar kambariokus, su kuriais tapote bičiuliais visam gyvenimui? Jūsų istorijų laukiame el.paštu: pilieciai@delfi.lt su prierašu „Studentas".