DOSJĖ
Gimė: 1992 06 03, Šilutėje. „Nuo 5 iki 19 metų gyvenau Gargžduose, tad esu tikrų tikriausia žemaitė.“
Šeimos padėtis: Netekėjusi, vaikų neturi
Išsilavinimas: „Dar neįgytas – studijuoju teisę.“
Perspektyvos: „Jas įžvelgiu savo muzikinėje veikloje. Tikiuosi, jas mato ir kiti.“
Augintinis: „Mano šuo liko pas tėvus, tad pilnaverčiu savo augintiniu Čipos pavadinti nebegalėčiau...“
Hobis: „Kelionės ir knygos – ten, kur gali artimiausiai pažinti laisvę.“

Esate nepriklausomybės vaikas. Koks jūsų santykis su Lietuva?

– Santykis su tuo, nuo ko viskas prasidėjo, bet kokioje srityje yra labai svarbus ir gilus. Tą patį galiu pasakyti ir apie Lietuvą. Didžiuojuosi savo gimtąja šalimi, nes tai yra mano namai. Mano ryšys su Lietuva yra paremtas dar ir tuo, jog jaučiu atsakomybę prieš savo valstybę. Noriu augti ir kartu auginti mūsų šalies visuomenę.

Kuo svajojote tapti vaikystėje? Ar svajonės pildosi?

– Žinote, būdami vaikais, mes dažnai prisisvajojame įvairiausių specialybių. Aišku, viena jų buvo tapti dainininke. Kad svajonės pildosi, supratau jau vėliau, nes tikriausiai visa tai, apie ką labiausiai svajodavau paauglystėje, galų gale išsipildydavo. Būti svajokle ir kartu užsispyrusia – manau, puikus derinys, kuris padeda išpildyti visus savo troškimus.

Kaip matote savo išsilavinimo ir karjeros galimybes Lietuvoje?

– Manau, jog viskas yra įmanoma, kai moki planuoti ir gerai dėlioji strategiją, kaip pasiekti vienų ar kitų tikslų. Suprantu, kad Lietuva yra jauna valstybė, kuri dar tikrai turi įvairiausių socialinių visuomenės spragų. Tačiau esu įsitikinusi, kad mes, visi kartu, galime tai spręsti ir auginti visuomenę.

Ar svarstėte ilgalaikės emigracijos klausimą? O galbūt išvažiavimą gyventi, dirbti užsienyje vertinate kaip šiandieninio pasaulio normą?

– Lietuva yra mano namai. Visada. Be galo mėgstu keliauti, pažinti įvairias kultūras, miestus, žmones, susipažinti su istorija. Suprantu ir tai, kad tikriausiai didesnį muzikinių žinių bagažą gaučiau užsienyje. Svarstau apie galimybę trumpam išvykti pasitobulinti į Švediją ar Angliją, tačiau apie ilgalaikę emigraciją negalvoju.

Monika Linkytė
Esate kosmopolitė? Mėgstate keliones, kalbate užsienio kalbomis, lengvai pritaptumėte bet kuriame kontinente?

Taip, palaikau kosmopolitizmo idėją. Kaip jau minėjau, mėgstu keliauti, mėgstu susipažinti su žmonėmis, jų istorija, bendrauti, suprasti.

Kokios Jūsų asmeninės savybės leido pasiekti tai, ką turite šiandien? Ar galite paminėti lietuviškas savybes, kurių turite – galbūt žemaitišką užsispyrimą, suvalkietišką taupumą ar..?

– Aš iš tiesų dar nesijaučiu labai daug pasiekusi... Turiu dar labai labai daug darbų ir tikslų.. Bet pripažįstu, jog turiu keletą savybių, kurios mane vis varo į priekį. Vieną jų paminėjote – tai yra žemaitiškas užsispyrimas, jis manyje tikrai labai ryškus. Manau, jog užsispyrimas yra labai geras derinys su tikslingu savo užsibrėžtų troškimų siekimu. Jei darau tai, kas man iš tiesų patinka, galiu krapštytis ir dirbti valandų valandas.

Koks lietuviškas simbolis Jums yra brangiausias?

– Trispalvė. Visada jaučiuos pakylėta, kai tenka nešti savo šalies vėliavą.

Ar švenčiate valstybines šventes?

– Dažnai jose tenka dainuoti. Laikau tai valstybinės šventės paminėjimu.

Kas Jus įkvepia kasdieniams darbams?

– Kai esi ten, kur visada norėjai būti, įkvėpimo ieškoti tenka retai.

Ar jaučiatės garsinanti Lietuvą savo darbais? Didžiuojatės savo gimtąja šalimi?

– Be abejonės, didžiuojuosi savo šalimi, ir labai tikiuosi, jog savo muzika garsinu Lietuvos vardą.

Ačiū už pokalbį.

Pasaulio lietuvių jaunimo sąjunga (PLJS) yra nepriklausoma, nepolitinė, savanoriškumo pagrindu veikianti jaunimo organizacija, kurios pagrindinis tikslas – atstovavimas pasaulio lietuvių jaunimo interesams. 1972 m. Kento universitete, JAV oficialiai susikūrusi organizacija šiandien vienija 43 aktyvias jaunimo sąjungas ir bendruomenes visame pasaulyje bei yra įsteigusi atstovybę Lietuvoje. Minint Nepriklausomybės atkūrimo jubiliejų, inicijuotas projektas „Nepriklausomybės karta“, kuriuo bus pristatyti 25 herojai, gimę po 1990 m. kovo 11 d. PLJS projektą vykdo drauge su Užsienio reikalų ministerija ir naujienų portalu Delfi.lt.