Po 2015 m. gegužės 30–31 d. vyksiančio žygio paaiškės tikrieji 2015 m. projekto dalyviai, kurie jau bus pasirengę vykti į tūkstančius kilometrų nuo Lietuvos nutolusias ir dešimtmečius niekieno nelankytas vietas.

Labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ direktorius Ignas Rusilas džiaugiasi, kad kiekvienais metais norinčiųjų dalyvauti projekte skaičius vis didėja: „Sulaukėme beveik 800 anketų, o tai jau įrodo, kad pilietiškų, stiprias patriotines vertybes puoselėjančių žmonių skaičius progresuoja ir projektas, švęsdamas dešimtmetį, jaunų žmonių akimis įgauna vis didesnę svarbą.“

Dvi paskutines šio mėnesio dienas visų „Misija Sibiras’15“ atrankos etapo dalyvių Dzūkijos miškuose lauks tikri išbandymai. Kasmetinių bandomųjų žygių organizatorius Arnoldas Fokas apie žygio detales neatvirauja, tačiau pataria pasirūpinti talpesne kuprine bei patogia avalyne: „Keliausime ne vieną dešimtį kilometrų, todėl kiekvienas dalyvis turėtų pasiruošti tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Šio žygio tikslas – atkartoti visas įmanomas sąlygas, su kuriomis tikrosios ekspedicijos komanda galimai susidurs Sibire. Miškų viduryje ieškosime išnykusių kapinių, stengsimės jas sutvarkyti.“ A. Fokas rekomenduoja pasitikėti savo jėgomis, rodyti motyvaciją ir didelį ryžtą – tik 16 išrinktųjų taps „Misija Sibiras’15“ ekspedicijos dalyviais.

Projekto dalyviai 2015 m. liepos 17 d. leisis į 14-ąją dešimtmečio „Misija Sibiras" ekspediciją. Į lietuvių tremties ir kalinimo vietas Sibire, Tomsko srityje (Rusijos rytuose), kartu su visa komanda į žygį leisis ir architektas, grupės „Antis“ lyderis, projekto „Misija Sibiras“ Patarėjų tarybos narys Algirdas Kaušpėdas.

Projekto organizatoriai sveikina visus įveikusius pirmąjį „Misija Sibiras’15“ atrankos etapą bei skelbia atrinktų dalyvių sąrašą:

Aistė Oškinytė
Albertas Kazlauskas
Arminas Mockevicius
Arvydas Kimša
Augustinas Masalskas
Aurimas Birutis
Ąžuolas Čiukas
Barbara Stankevič
Birutė Noreikaitė
Domas Miciulevičius
Donatas Barsys
Edvard Poliakov
Eglė Jasiukaitytė
Emilija Garbaliauskaitė
Eugenijus Mažiulis
Giedrė Narbutė
Goda Karazijaitė
Ieva Vaitkevičiūtė
Jogilė Rizgelytė
Julija Ciurupa
Julius Dereškevičius
Juozas Stanulis
Jūratė Kudarauskaitė
Jurgita Juodišiūtė
Justas Gulbinas
Justina Juodkaitė
Justinas Rizgelis
Kamilė Šeraitė
Kasparas Damulis
Kazys Pupinis
Laura Litvinionokytė
Linas Kontrimas
Marija Urbaitė
Milda Kaklauskaitė
Milda Pečiukaitytė
Milda Vilikanskytė
Nemunas Tumavičius
Neringa Okulič Kazarinė
Odeta Grabauskaitė
Ona Marija Vyšniauskaitė
Paulius Alekna
Paulius Rakštikas
Povilas Kairiukštis
Rasuolė Balsevičiūtė
Regimantas Jurkynas
Roberta Budnikaitė
Rosita Baltaragytė
Rugilė Šablinskaitė
Rūta Čeidaitė
Rūta Naujokaitė
Sigita Škirkaitė
Simas Grigas
Simas Valantas
Simona Budreckaitė
Tatjana Čepukoit
Tomas Marcinkevičius
Tomas Martinaitis
Tomas Staniulis
Ugnė Jakubauskaitė
Unė Dabužinskaitė
Vaidas Ažubalis
Valdas Papečkys
Veronika Tarasevičiūtė
Vidmantas Mitkus
Virgilijus Pajaujis
Virginija Spurytė
Vitalija Bačiūnienė
Vladas Ulinskas
Vytautė Seinauskaitė
Žygimantas Gudauskas
Žymantas Jakumas

Projektas „Misija Sibiras" vykdomas nuo 2006 m. Tikslas – pagerbti tremtyje nukentėjusius bei žuvusius tautiečius, skatinti kartų tarpusavio supratimą, suteikti jaunimui galimybę artimiau pažinti praeities įvykius bei dar kartą parodyti visuomenei, jog jauniems žmonėms rūpi jų šalies istorija.

Per dešimt projekto „Misija Sibiras’15“ gyvavimo metų savo norą dalyvauti projekte išreiškė daugiau nei 10 000 jaunų žmonių, suorganizuota 13 ekspedicijų bei tūkstančiai pristatymų mokyklose, universitetuose, bendruomenių centruose. Eksponuota šimtai jaunimo ekspedicijų fotografijų parodų, sukurti dokumentiniai filmai. Visa tai - prisidėjo prie jaunosios kartos pilietiškumo bei didžiavimosi savo šalimi jausmo ugdymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (206)