DOSJĖ
Gimė: 1997 01 30 Vilniuje
Išsilavinimas: 12 klasės moksleivė
Veikla: aktorystė, vaidmuo TV seriale „Tobula kopija“
Ateities pespektyvos: „Žadu sieti gyvenimą su fizika.“

Esate nepriklausomybės vaikas. Koks jūsų santykis su Lietuva?

– Mano santykis su Lietuva nėra kuo nors itin išskirtinis. Tai mano gimtieji namai. Visgi aš čia gimiau ir užaugau, tad ši vieta bus man visada miela. Net ir išvykdama į užsienį trumpam aš greitai pradedu ilgėtis namų. Dėl savo ateities Lietuvoje negaliu nieko užtikrintai teigti, tačiau šis kraštas niekada nebus pamirštas.

Kuo svajojote tapti vaikystėje?

– Svajojau tiesiog kuo greičiau užaugti, būti savarankiška piliete ir gauti teisę balsuoti, todėl taip, svajonės pildosi!

Kaip matote savo išsilavinimo ir karjeros galimybes Lietuvoje?

– Daug žmonių įsitikinę, kad Lietuvoje ateities nėra išsilavinimo prasme, ir kad kitose šalyse tai turi kur kas didesnę reikšmę ir vertę. Tačiau aš negaliu to teigti pati – noriu pabandyti ir įsitikinti, susidaryti savo nuomonę. O jeigu ir pasirodytų, kad kitų požiūris buvo teisingas – visada galima būti tuo žmogumi, kuris nebijo pokyčių.

Ar svarstėte ilgalaikės emigracijos klausimą? O galbūt išvažiavimą gyventi, dirbti užsienyje vertinate kaip šių dienų pasaulio normą?

– Svarsčiau apie ilgalaikę emigraciją, o kas nesvarstė? Nemanau, kad žmogus yra pririštas prie savo valstybės ir visada privalo ten gyventi. Vien tai, kad emigruosi, nereiškia, kad nemylėsi savo gimtųjų namų.

Esate kosmopolitė? Mėgstate keliones, kalbate užsienio kalbomis, lengvai pritaptumėte bet kuriame kontinente?

– Iš dalies esu kosmopolitiška, ar tiesiog – tolerantiška, nesmerkianti atvykstančių kitataučių, juk visada yra įdomu pažinti kitą kultūrą. Manau, kad man pačiai nebūtų sunku pritapti kitame kontinente, nes pasižymiu komunikabilumu ir labai mėgstu keliauti.

Kokios jūsų asmeninės savybės leido pasiekti tai, ką turite šiandien? Tai – įgimta ar išlavinta?

– Tam, kad žmogus ko nors gyvenime pasiektų, reikia didelio įdirbio ir supratimo, kad negalima sustoti, nes visada įmanoma pasiekti dar daugiau. Galimybės išties yra neribotos, kol yra didelis noras ir pasiryžimas. Tačiau faktas, kad veikiausiai turiu polinkį į tai, ką darau dabar. Tai lyg mažas varikliukas, kuris man padeda nesustoti. Tikrai turiu žemaitiško užsispyrimo, nes turiu žemaitiškų šaknų.

Koks lietuviškas simbolis jums yra brangiausias?

– Brangiausia man – miškai, gamta. Lietuvos vaizdai yra kvapą gniaužiantys.

Ar švenčiate valstybines šventes?

– Taip, švenčiame su šeima. Valstybinė vėliava prie mūsų namų plevėsuoja kasdien, ne tik valstybinių švenčių dienomis. Mūsų šeimoje patriotiškumas vaikams ugdomas nuo mažų dienų, visi turi žinoti savo šaknis.

Kas jus įkvepia kasdieniams darbams?

– Tai, kad turiu visą gyvenimą prieš akis ir esu laisvas žmogus, galintis viską išbandyti ir bet ko imtis, kad atrasčiau save.

Ar jaučiatės garsinanti Lietuvą savo darbais? Didžiuojatės savo gimtąja šalimi?

– Iš dalies taip, tačiau neatsisakyčiau įsitraukti į veiklą, kuri labiau garsintų mūsų mažą šalį. Savo šalimi didžiuojuosi ir ją labai myliu.

Ačiū už pokalbį.

Pasaulio lietuvių jaunimo sąjunga (PLJS) yra nepriklausoma, nepolitinė, savanoriškumo pagrindu veikianti jaunimo organizacija, kurios pagrindinis tikslas – atstovavimas pasaulio lietuvių jaunimo interesams. 1972 m. Kento universitete, JAV oficialiai susikūrusi organizacija šiandien vienija 43 aktyvias jaunimo sąjungas ir bendruomenes visame pasaulyje bei yra įsteigusi atstovybę Lietuvoje. Minint Nepriklausomybės atkūrimo jubiliejų, inicijuotas projektas „Nepriklausomybės karta“, kuriuo bus pristatyti 25 herojai, gimę po 1990 m. kovo 11 d. PLJS projektą vykdo drauge su Užsienio reikalų ministerija ir naujienų portalu Delfi.lt.