LKPB sieks užtikrinti, kad būtų užkardomas egzaminų užduočių pardavinėjimas ar neteisėta pagalba, vykdoma elektroninėmis ryšio priemonėmis.

„Kasmet brandos egzaminų sesijos metu suaktyvėja pasipelnyti iš abiturientų siekiančių sukčių veikla, tai rimta problema su kuria būtina kovoti. Džiugu, kad LKPB ir Nacionalinis egzaminų centras aktyviai bendradarbiauja šioje srityje. Turime užtikrinti, kad kiekvienam abiturientui būtų sudarytos vienodos konkurencinės sąlygos laikant brandos egzaminus, kurių rezultatai yra itin svarbūs vėliau stojant į aukštąsias mokyklas.“ – sakė LKPB viršininkas Rolandas Kiškis.

LKPB su NEC bendradarbiauja jau ne vienerius metus. Kaip ir kasmet, brandos egzaminų sesijos metu pareigūnai vykdys tikslinį su egzaminais susijusios informacijos stebėjimą internete. Ypatingas dėmesys bus skiriamas socialiniuose tinkluose skelbiamai informacijai stebėti. Bendrais veiksmais siekiama užtikrinti, kad egzaminų sesija įvyktų sklandžiai ir objektyviai bei užkirsti kelią galimiems piktnaudžiavimams.

Atkreipiame dėmesį, kad egzaminų užduotys rengiamos ir administruojamos griežtai vadovaujantis Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymo nuostatomis, o už paslapties paviešinimą gresia baudžiamoji atsakomybė.

Piliečius, pastebėjusius siūlymų parduoti egzaminų užduotis, prašome pranešti NEC el. paštu saule.vingeliene@nec.lt arba skambinti telefonu (8~5) 2756180. Policiją galite informuoti palikdami pranešimą tinklalapyje www.epolicija.lt, telefonu (8-5) 2717933 arba elektroniniu paštu cyberpolice@policija.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)