Sostinės savivaldybės Viešųjų ryšių skyrius praneša, kad prieš metus 17 Vilniaus miesto gimnazijų sostinės savivaldybės buvo įpareigotos pamokas pavėlinti ir pradėti nuo 9.00 val. „Neįsiklausius į gimnazijų bendruomenių pageidavimus ir argumentus, tuomet sprendimas priimtas vienašališkai, neva siekiant spręsti perpildyto viešojo transporto problemas ir sumažinti rytines spūstis“, – rašoma pranešime.

„Šia nelogiška tvarka buvo nepatenkinti tiek moksleiviai, tiek jų tėvai. Turintys daug popamokinės veiklos gimnazistai šiemet turėjo mažiau laiko užklasinėms veikloms ir namų darbams ruošti. Atvežantys vaikus į gimnazijas tėvai patyrė nepatogumų, mat jų darbo laikas nesikeitė," - sako Kultūros, švietimo ir sporto komiteto pirmininkas Vytautas Mitalas.

Gegužės mėnesį naujoji Vilniaus miesto savivaldybės Administracijos Direktorė A. Vaitkunskienė pasirašys įsakymą, pavedantį nuo rugsėjo 1-osios dienos keturmetėms gimnazijoms pačioms spręsti, kada pradėti pamokas, kaip kad buvo ir anksčiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)