Kol norintieji dalyvauti šių metų projekte pildo anketas www.misijasibiras.lt, organizatoriai jau šį ketvirtadienį 18.45 val. tiesiogiai per LRT televiziją kviečia stebėti šventinį dešimtmečio projekto palaikymo koncertą, o šiandien dalinasi dar viena įspūdinga žinia – į šių metų projekto „Misija Sibiras’15” ekspediciją vyks architektas, grupės „Antis“ lyderis, projekto „Misija Sibiras“ Patarėjų tarybos narys Algirdas Kaušpėdas. Jis kartu su atrinkta projekto komanda vyks į dvi savaites truksiančią ekspediciją Sibire, kur tvarkys mūsų tautiečių tremtinių bei politinių kalinių amžinojo poilsio vietas, susitiks su ten likusiais gyventi lietuviais.

Algirdas Kaušpėdas
„Labai džiaugiuosi, kad šiemet, jubiliejiniais projekto „Misija Sibiras“ metais, esu pakviestas dalyvauti šioje labai svarbioje Lietuvai ekspedicijoje. Tai yra ne turistinis žygis, o prasmingas istorinės atminties projektas, todėl kviečiu jus dalyvauti šiame projekte, pildyti anketas ir laukiame partnerių, kolegų, kurie kartu vyks į ekspediciją“, – sako Algirdas Kaušpėdas.

„Misija Sibiras“ įgyvendinančio labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ direktorius Ignas Rusilas pasakoja, kad A. Kaušpėdo prisijungimas prie šių metų projekto simboliškas bei reikšmingas: „Algirdas Kaušpėdas yra vienas iš mūsų Nepriklausomybės simbolių, žmogus – lyderis, kuris visad sugeba uždegti bei vienyti visas kartas, parodyti, kodėl mes turime didžiuotis savo Valstybe ir jos istorija. Džiaugiamės, kad Algirdas sutiko prisijungti prie mūsų dešimtmečio projekto ir prisidėti ugdant jauną pilietišką kartą”.

Kiti projekto „Misija Sibiras’15“ dalyviai paaiškės po dviejų atrankos etapų. Pirmasis – anketų pildymo etapas, po kurio dalis pretendentų bus pakviesti į bandomąjį žygį, vyksta jau dabar, tad projekto organizatoriai kviečia pildyti anketas – www.misijasibiras.lt, priimti iššūkį ir tapti dešimtmečio projekto dalyviais.

Organizatoriai kviečia visus geros valio žmones prisidėti prie šių metų projekto įgyvendinimo jau dabar: skambinant trumpuoju numeriu 1402 (auka – 1,45 Eur) arba pervedant norimą sumą portale aukok.lt.

Labdaros ir paramos fondas „Jauniems" dešimtus metus iš eilės rengia jaunimo pilietiškumo ir patriotiškumo ugdymo projektą „Misija Sibiras". Nuo projekto vykdymo pradžios lietuvių tremties ir įkalinimo vietose Sibire jau apsilankė trylika jaunimo ekspedicijų, sutvarkiusių daugiau nei 100 lietuviškų kapinių ir susitikusių su ten gyvenančiais lietuviais.