Apie tai rašo „Šiaulių kraštas“.

Kaltę visiškai pripažinusiai bedarbei už grotų keliauti neteks, bet 1 metams ir 4 mėnesiams apribota jos laisvė. Lopšelio-darželio „Bangelė“ naudai iš E. Bondarenkovienės priteisti beveik 47 tūkst. eurų turtinei žalai atlyginti.

Šioje byloje buvo minima ir anksčiau lopšelio-darželio „Bangelė“ direktore dirbusios, o dabar kadenciją baigiančios Šiaulių miesto savivaldybės tarybos bei Finansų ir ekonomikos komiteto narės Danutės Onos Statulevičienės pavardė.

Politikė turėjo pasiaiškinti, kaip ji, vadovaudama lopšeliui – darželiui, nematė, kad buhalterė į savo asmeninę sąskaitą pervedinėja tūkstančius litų. Paaiškėjo, kad D. O. Statulevičienė nebuvo kompetentinga kontroliuoti vyr.buhalterę, nes visai nemokėjo dirbti kompiuteriu. Už tai, kad sudarė galimybes vyr.buhalterei pasisavinti ir iššvaistyti didelės vertės darželio turtą, D. O. Statulevičienei buvo pareikštas įtarimas dėl tarnybos pareigų neatlikimo. Teismas ją praėjusių metų pabaigoje nuo baudžiamosios atsakomybės atleido pagal laidavimą. Politikei paskirta 15 MGL (beveik 565 eurų) įmoka į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.